Emilie Aalestrup. Her sammen med Saina Nehwal i forbindelse med hendes ophold på et badmintonakademi i Indien.

Emilie Aalestrup: En måned med træning i Indien

Loading

Mit navn er Emilie Aalestrup, jeg er 18 år og spiller på Aalborg Tritons første hold. Jeg har valgt at bruge en måned på et badminton akademi i Indien sammen med min yngre klubkammerat Karl Emil, efter jeg her i juni blev student fra Aalborghus Idrætsgymnasium, som Team Danmark elev.

Da jeg tog uddannelsen på tre år, skar jeg for en længere periode ned på træningsmængden. Nu skal jeg tilbage på sporet, og har derfor valgt denne udfordring efter forslag fra min indiske klubkammerat Saili Deepak Rane, da hun mente det kunne være god inspiration til min daglige træning og en kulturel oplevelse. Jeg forventer at denne tur kan give mig noget med i bagagen, og udvikle andre kvaliteter end dem jeg har fået gennem den danske træningsform, samt give nye kontakter og øvelser. Saili har i denne sæson boet i Aalborg ved Karl Emil, som jeg er afsted sammen med.

I Indien træner de med lange intervaller. Træningen varer halvanden time, og vi træner tre gange dagligt, med en blanding af badminton og styrketræning, som kan suppleres med en fælles løbetur kl. 6 om morgenen. Træningen på Bangalore akademiet er meget fysisk og sluttes tit af med en halvtimes strækøvelser. På mit hold træner jeg med de bedste Indiske spillere i aldersgruppen 16-19 år. Gruppen består hovedsagligt af drenge og kun få piger. Der er utrolig mange eksperter omkring dette set up, såsom Vimal Kumar som er hovedansvarlig for træningerne. På hver træning udover de to trænere, er der en fysisk træner og en fysioterapeut.

I styrketræningen er der fokus på mobilitetsøvelser, de små muskelgrupper og udholdenhedstræning, hvor styrkepasset ligeledes afsluttes med en halv times strækøvelser. I badmintontræningen starter vi ofte med 15 minutters opvarming efterfulgt af to mod en, hvor vi på skift kører intervaller af 20 min. Herefter har vi 30 min. benarbejde, efterfulgt af teknik, kamp eller fysisktræning.

I de dage jeg har været hernede har jeg allerede fået mange kulturelle oplevelser. Inderne er anderledes, men meget venlige, åbne og imødekommende. De tager os med rundt for, at vise andre sider af Indien, samt giver råd til spisesteder og anderledes oplevelser. Når vi ikke er i hallen, oplever vi Indiens kultur. Vi har været i UB City som er et stort shoppingcenter med mærkevare og lækre restauranter, men også oplevet alt fra køer på vejen, til gadesælgere på ca. 10 år.

I dag har vi trænet med Saina Nehwal, som er vant til varmen og luftfugtigheden, hvilket godt kan udfordre en smule.

Min klubkammerat Karl Emil og jeg er meget bevidste om valg af mad, hygiejne med videre hvilket spillerne her i Bangalore ligeledes er flinke til at minde os om.

Emilie Aalestrup vil i løbet af juli skrive her på BadmintonBladet om hendes træning i Indien.

Læs også

Godt gang i den til Swiss Open

Der er spillet masser af kampe til Swiss Open, men der er stadig en del …

5 Kommentarer

  1. Tak søde ❤😍

  2. Det er min farvorit hun var nede hos.

  3. Nyd oplevelsen Karl Emil og Emilie Aalestrup Møller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.