Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. Foto @ Annette Vollertzen

Lille Danmark gør en stor forskel i badmintonverdenen

Loading

Denmark Open-turneringen gav ingen danske vindere, men der var til gengæld tre semifinalepladser i hus. Og det er faktisk temmelig godt klaret af et lille land, som kæmper mod kæmpenationer fra Asien.

Hvordan kan Danmark egentlig følge med Kina, Indien, Indonesien, Malaysia, Japan og alle de andre store asiatiske lande, når det drejer sig om talentudvikling? Her taler vi ikke blot om et enkelt talent i ny og næ, men konstant tilstedeværelse i verdenstoppen over mange år.

– Danmark bliver ved med at producere talenter. Siden jeg stoppede i 2013, har Jan Ø Jørgensen og Viktor Axelsen taget over. Og hold øje med junior-Europamesteren Anders Antonsen, fortæller Peter Gade til Thestar.com.

Den tidligere verdensstjerne roser den danske klubstruktur, og det samme gør Badminton Danmarks nye direktør, Bo Jensen.

– Klubberne er hjertet i dansk badminton. Det er enestående, når man sammenligner med resten af verden. Vi har spillere i alderen 5-65 år, der spiller regelmæssigt på deres eget niveau. De har deres egne turneringer, og dem med det rette potentiale bliver indrulleret i eliteprogrammet, uddyber Bo Jensen.

Hvis klubberne er hjertet i badminton i Danmark, så er de frivillige rygraden. Bo Jensen har selv en fortid som mangeårig frivillig i flere klubber, og han anerkender værdien af det frivillige arbejde.

– De frivillige får ikke en øre for det arbejde, de udfører i deres fritid. Deres tilgang er enkel – de giver tilbage til samfundet. De har glæde ved at bidrage.

– De frivillige støtter udviklingen af sporten, og det bliver en god oplevelse for dem. Frivillighedskulturen er indgroet i vores samfund over lang tid.

Danmark kan være stolt over, at vi kan bide skeer med så store nationer, hvor badminton er en folkesport på højde med fodbold i Europa.

Kilde: The Star

 

Læs også

Tidligere landstræner får nyt job i badmintonverdenen

Dansk landstræner gennem mere end ti år Lars Uhre har fundet nyt job i kølvandet …