2016 & Vittinghus!

Loading

Velkommen til Ceres Arena på endnu en smuk solskins- og efterårsdag.

Som badmintonspiller har man tilbragt mange timer indendørs i en hal et eller andet sted i vores Dronningerige, mens det har været skønt vejr. I dag er bare én mere ¯_(ツ)_/¯

Kl 19.00 i aften spiller de danske Uber Cup kvinder mod mægtige Kina. Begge hold er allerede kvalificeret. Det kunne betyde, at der enten gives plads til reserverne og nye konstellationer, for at afprøve uden at risikere noget, eller det sikre kort for at cementere og styrke spillernes “følen sig hjemme i hallen”

I gårsdagens kamp i Thomas Cup mellem Danmark og Tyskland var holdet uden Anders Antonsen, hvilket kunne være udtryk for en test af, hvem der på sigt skal spille den meget vigtige 3. single på holdet – Rasmus Gemke eller Hans-Kristian Solberg Vittinghus.

Vittinghus beviste i 2016 sin store værdi ved at vinde sine singler mod Japan og i finalen mod Indonesien, begge ved stillingen 2-2. Han spillede så at sige den eftertragtede pokal i hænderne på danskerne for første gang – nogensinde. Som første vinder udenfor Asien.

I går vandt han også den vigtige kamp ved stillingen 2-2, hvormed Thomas Cup holdet kvalificerede sig til kvartfinalerne.

Den “gamle” mand, 35 år, født den 16. januar 1986, kan endnu. Han fortalte bagefter, at han har ventet halvandet år på denne begivenhed – og sikkert også drømt om at indtage den rolle, han fik i går – og udførte uden at ryste (alt for meget) på grund af ansvaret.

Det bliver en god rollemodel og herlig fighter, den danske og internationale badminton verden må tage afsked med inden for en overskuelig fremtid. Herresingler holder ikke for evigt. Det er en fysisk hård kategori. Og han har gjort sin pligt – alene ved at sikre trofæet i danske hænder i 2016!

Det vil altid blive husket – det hop og det smash ned langs modstanderens lange forhåndslinie og holdkammeraternes løben ind på banen brøkdele af et sekund bagefter. Deres jubel. Deres tårer. Deres brøl. Deres begejstring.

Jeg har i hvert fald genset det øjeblik mange gange på youtube.

Badmintonbladet.dk
Per Damkjær Juhl

Læs også

Malaysia Masters • D6 • Finaler • Verdensrangliste • “….. Denmark will have 2️⃣ in Top 15 with Kjær/Søgaard’s new milestone!”

The Danish Daddies, Tim & Brian, Astrup fra Videbæk og Skaarup fra Odder vinder deres …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.