Landstræner Uhre er tilfreds med Axelsen

Loading

Tre semifinalepladser blev det til for de danske spillere ved Superseries Premier-turneringen Yonex Denmark Open 2015 presented by Danisa i Odense. Landstræner Lars Uhre er glad for de danske præstationer.

– Vi har haft en god turnering overordnet set. Vi ville gerne være med i weekenden, og med tre semifinalepladser er vi det så rigeligt. Derudover har vi fået en række rigtig fine præstationer af de unge spillere. Især de unge singler er kommet langt. To damesingler i anden runde, tre i første. De spiller rigtig fine kampe og spiller faktisk også godt i dem, som de taber mod topklassemodstandere. Det er rigtig godt. Herresinglerne præsterede også fint. Emil Holst pressede imponerende Nan Wei, som slog Lee Chong Wei ud, siger Lars Uhre.

Doublerne Mathias Boe/Carsten Mogensen og Joachim Fischer/Christinna Pedersen nåede semifinalen, men blev lørdag slået ud af henholdsvis Lee Yong Dae/Yoo Yeon Seong og Ko Sung Hyun/Kim Na Ha fra Korea. Men Lars Uhre har også været imponeret af præstationerne fra de unge spillere.

– De unge doubler har også vist sig godt frem. De havde svære modstandere i kvalifikationen, kom ikke videre derfra, men havde fine kampe. Så det er vi meget tilfreds med. Det er noget af det, vi har manglet de senere år, hvor vi har fået udmærkede resultater til de etablerede spillere, men har manglet sidegevinsterne hos de lidt yngre, som jo også er en af fordelene ved at have så stor en turnering på hjemmebane. I forhold til damedoublerne vidste vi godt, at de havde niveauet, fordi vi jo ser dem hver dag, men her er der en mulighed for at lave noget, som hele verden kan se. Og jeg er glad for på deres vegne, at det er lykkedes, for de har virkelig holdt højt niveau, siger Landstræneren.

Et af turneringens helt store højdepunkter var Viktor Axelsens uhyggelige sejr over Lin Dan på 21-8/21-7 i kvartfinalen og den tætte kamp mod Chen Long i semifinalen, som den unge danske dog tabte.

– Vi vil huske denne her turnering for, at det var her Viktor tog et ekstra skridt tættere på Chen Long. Og så vil vi forhåbentlig glemme den, fordi han tager de næste skridt, siger Lars Uhre.

– Viktor havde svært ved at holde det høje tempo i hele kampen. Det handler både om det mentale og det fysiske. Som bokserne siger: hvis du arbejder hårdt på kroppen, så ryger hovedet også på et tidspunkt. At skulle være skarp taktisk og præcis i det tekniske samtidig med at du ligger på max af din fysiske ydeevne. Og det er dét, der er svært. En del af det handler om at konditionen skal være endnu bedre, men det handler også om at prøve det. Derfor er Viktors kamp mod Chen Long i går, og den han havde mod ham til VM, guld værd. Det er kun dér, at du virkelig kan træne det, og at du virkelig kan få erfaringen. Og der synes jeg, at Viktor allerede er blevet bedre fra VM og til nu. Han tager et sæt fra Chen Long og er i mine øjne klart tættere på at kunne vinde i går, end han var til VM. Så det går helt sikkert i den rigtige retning, og Viktor lærer hele tiden.

Kina havde deltagere i fire kategorier ved finalen og er dermed stadig den mest dominerende nation.

– Lige nu er det hele verden mod Kina, og jeg synes faktisk, at verden har indhentet dem. Der har været mange år med fire kinesiske damesingler i semifinalen i mange turneringer. Det er der ikke længere, og det er faktisk ikke så meget, at de har fire i finalerne. Det er meget få. Men de er stærkere, fordi har så mange ressourcer og så mange spillere at tage af.

Kilde: badminton.dk

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …