Foto: @iShoot.dk

Tredje VEB-sejr i træk – vinder 4-2 ude over Solrød

Loading

Med sin tredje sejr i træk spillede Vendsyssel Elite Badminton sig fredag aften op i Top 4 i Badmintonligaen. Det er første gang i tre år, at VEB vinder tre kampe i træk i landets bedste række.

Der var lagt op til en meget lige og spændende kamp i Solrød, men VEB var en klasse bedre end Solrød og vandt fortjent med 4-2.

– Solrød red på en bølge fra i tirsdags (vandt 4-3 over Skælskør/Slagelse, red.), og det havde vi enormt meget fokus på. Det var vigtigt, vi leverede 110 procent fra start, ellers risikerede vi at stå med håret i postkassen. Heldigvis holdt vi tungen lige i munden, og kampen faldt ud, som vi havde håbet, siger VEB-træner Morten Olsen.

Stillingen var 1-1 efter de første to kampe. Beiwen Zhang bragte gæsterne foran 1-0 ved at vinde 21-16, 21-17 over Mia Blichfeldt. Begge spillere var ubesejrede efter tre runder i Badmintonligaen, så mange glædede sig til at se dette opgør. VEB’s amerikanske damesingle havde dog styr på kampen og vandt sikkert.

VEB’s Clara Nistad og Emma Wengberg kom fint fra start i damedouble, hvor de vandt første sæt med 21-15 over Lena Grebak og Sandra-Maria Jensen. Svenskerne førte også med 11-9 i andet sæt, men herfra så Solrød-parret sig ikke tilbage. De snuppede de to sidste sæt med cifrene 21-16, 21-10.

I anden runde erobrede VEB overtaget med sejre i mixdouble og anden herresingle. Maria Helsbøl og Jacco Arends kopierede Beiwen Zhangs sejrscifre på 21-16, 21-17. Igen var det en kamp, hvor man klart fornemmede, at VEB havde styr på forestillingen, selv om Solrød-parret undervejs havde flere føringer.

– Jeg bliver nødt til at fremhæve “Helle” (Maria Helsbøl, red.). Hun har vist mod både Solrød og Odense, at han er en nøglespiller for os, mener Morten Olsen.

Victor Svendsen øgede til 3-1. Han slog Felix Burestedt med 21-12, 21-17. Særligt i første sæt spillede Peter Mikkelsens afløser med større tålmodighed end i de foregående kampe, og det klædte afgjort hans spil. Virkelig en fin indsats af Victor Svendsen, som – ligesom holdet – har vundet sine tre seneste kampe.

– Victor skal have ros for at holde fast i andet sæt, der var tæt. Han er jo en energibombe, der måske har været lidt for ivrig i de første kampe, men i aften spillede han klogt, roser VEB-træneren.

Zvonimir Durkinjak og Lasse Mølhede sikrede VEB alle tre point, da de vandt 21-17, 21-13 over Mads Pedersen og Filip Myhren. VEB-spillerne var bagud med 7-11 i første sæt, men vandt herefter seks point på stribe og styrede resten af kampen.

– Der er grund til at fremhæve Lasse. Han var nervøs i første halvdel af første sæt, men kom stærkt igen. Han vil så gerne være en del af holdet efter sin skadespause, og det er stærkt at gå ind og vinde to kampe, udtaler Morten Olsen.

Det havde herefter kun kosmetisk betydning, at Raul Must tabte 21-23, 12-21 til Rasmus Fladberg, men det var alligevel tydeligt at se, at nederlaget og den skuffende indsats irriterede VEB’s ester.

VEB er noteret for otte point efter tre kampe og indtager fjerdepladsen. Der er nu pause i Badmintonligaen frem til tirsdag 29. november, hvor Højbjerg kommer til Frederikshavn. Torsdag 1. december går turen til Aarhus AB, og mandag 5. december gælder det bundholdet Ikast på hjemmebane.

– Det er længe at være væk fra hinanden, for vi er jo kun samlet i forbindelse med kampene, men heldigvis fik vi en fantastisk afslutning på denne uges kampe. Vi glæder os allerede til at se hinanden igen, fastslår Morten Olsen.

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …