Eva Lee var den ene tidligere VEB-spiller i finalen i Guatemala

Tidligere VEB-spillere i finalerne i Guatemala

Loading

Det blev tredobbelt tysk trumf, da finalerne ved Guatemala International Challenge blev spillet i nat dansk tid. Foruden Tyskland var det USA og Guatemala, der strøg helt til tops ved turneringen.

Michael Fuchs blev dobbelt vinder idet han vandt både herredouble og mixdouble. Sammen med Johannes Schoettler vandt han med 21-17 21-13 over de førsteseedede indere Manu Attri og B. Sumeeth Reddy. Tyskerne var selv andenseedede.

Tidligere VEB-spillere i kamp
Herefter gik det tidligere Vendsyssel-par, Eva Lee og Paula Lynn Obanana, på banen. Parret fra USA var seedet 2 og var oppe mod de førsteseedede tyskere Johanna Goliszewski og Carla Nelte. Her blev det igen til tysk sejr men denne gang med nogle lidt tættere cifre, 21-18 24-22.

Verdens nr. 178 gik uimponeret til værks i damesinglefinalen mod verdens nr. 38. Telma Santos fra Portugal, der spillede for Vendsyssel sidste sæson, var underdog mod Rong Schafer fra USA, men hun vandt alligevel første sæt overlegent med 21-12.

Desværre kunne portugiseren ikke følge med i de to næste sæt, som blev vundet lige så overlegent af amerikaneren med 21-11 21-10. Telma Santos kan dog stadig se frem til et gevaldigt spring op ad verdensranglisten med de points, hun får for sin andenplads; hun ryger formentlig op et sted som nr. 120-130 stykker.

Guld til Guatemala
Herresinglefinalen må unægtelig have været den mest interessante kamp set med hjemlige guatemalanske øjne. Det var nemlig her, Guatemala havde sin eneste chance for at ryge helt til tops.

Og det var præcis, hvad Kevin Gordon gjorde. Efter et tæt sæt, der blev vundet 22-20, gjorde han kort proces med sin brasilianske modstander Ygor Coelho de Oliveira i andet sæt, som han vandt 21-11.

Sidste finale var mixdoublen mellem Michael Fuchs og Birgit Michels fra Tyskland, der som førsteseedede var favoritter mod de fjerdeseedede franskmænd Ronan Labar og Emilie Lefel. Kampen blev slet ikke så tæt som man kunne have håbet, og tyskerne vandt på blot en halv time med 21-15 21-16.

Dermed fik Europa tre guldmedaljer og to sølvmedaljer med hjem fra Challenge-turneringen i Guatemala.

Du kan se alle resultaterne her.

Læs også

Greve mod Vendsyssel: Alt er åbent inden returopgør

Tre tætte tresætsdoubler skabte rammerne for en spændende 1. kvartfinale mellem Greve og Vendsyssel.  Udeholdet …