2 danske U15 spillere rejste til Japan i en weekend

Loading

Uofficielle U15 verdensmesterskaber i Shonai, Japan den 29.-30. juni 2019.

OL afvikles næste år i Tokyo. For at fremvise den olympiske sportshal havde Badminton World Federation placeret de uofficielle verdensmesterskaber for U15 (HS og DS) i netop denne sportshal.

Kun 16 drenge og 16 piger blev inviteret. Danmark havde valgt at udtage Frederikke Østergård fra Kolding og Alexander Ringbæk fra Hillerød. Badminton Danmark var repræsenteret af Bo Ømosegård, ansvarlig for talentudvikling, og Thomas Nielsen, landstræner for U15.

For Alexander startede udfordringerne allerede under flyrejsen. Placeret ved siden af 3 ældre japanske damer, som var meget nysgerrige men havde begrænset engelskkundskaber. Trætte efter ca. 24 timers rejse var de 4 fremme i Shonai – ca. 1 timers flyvning fra Tokyo. I Shonai var temperaturen 25-28 grader og luftfugtigheden over 90 %.

I hallen var der plads til ca. 10.000 tilskuere. Her var temperaturen, trods aircondition, højere og var sammen med vinde en ekstra udfordring for spillerne.

Selve turneringen bestod af 4 puljer med 4 spillere i hver. De 2 bedste gik videre og spillede om pladserne 1-8, mens de øvrige spillede om pladserne 9-16. Så der var lagt op til en del kampe. 3 puljekampe om lørdagen.

Frederikke vandt de 2 og tabte en kamp i 3. sæt, så hun gik videre som 2´er og mødte i kvartfinalen den top-seedet fra Thailand, som vandt sikkert 21-9 & 21-9 og for i øvrigt vandt hele turneringen.

Alexander vandt sine 3 puljekampe, men den ene kamp, mod en seedet Japaner, var fuldstændig lige. Alexander vandt 22-20 & 20-22 & 7-6, hvorefter japaneren måtte trække sig med fiberskade/krampe. Forud for kampen havde Alexander fået lægehjælp mod en blødende vabel under foden. Kvartfinalen blev også vundet, men så ventede den top-seedet malaysiske spiller i semifinalen. Ikke en mager spirrevip som mange nok ville forvente, men en ca. 180 cm høj og meget fysisk stærk spiller. Han var ekstrem offensiv, og når han havde styr på vinden, var der ikke meget at stille op. Alexander tabte 21-17 & 22-20 til den senere vinder af turneringen.

Turneringen var særdeles velorganiseret, og alle var utrolig høflige. Da Alexander skulle have plaster til sin vabel, kom et lægehold på 5 personer løbende. En person viftede luften foran ansigtet en anden viftede foran foden, lægen lagde plaster og 2 andre stod klar til at hjælpe.

Hver spiller havde fået udpeget 30-40 skolebørn, som skulle heppe på dem. Desuden var der også en del andre voksne og børn som var inde og heppe på spillerne. Så der har nok været knap 10.000 tilskuere.

Inden turneringen blev spillerne interviewet til TV med tolk. Hvad var deres forventninger til turneringen osv. I bedste prof-stil blev de bedt om at skrive autografer og stille op til fotografering. Alexander måtte skrive mere end 1000 autografer på plakater, T-shirts og lignende.

En strabadserende rejse på 8500 km var alle anstrengelserne værd. En flot 3. plads til Alexander og kvartfinale til Frederikke Østergård. Bo og Thomas fik inspiceret forholdene for badminton-turneringen ved de kommende Olympiske Lege.

Et møde med en kultur, hvor høflighed og organisation var i højsædet.

 

Thomas Ringbæk, far til Alexander.

Læs også

Race To Paris 2024

Source: Statminton, X🏸 Men’s Singles🗓 16 April 2024 Christie 🇮🇩 switches position with Antonsen 🇩🇰 …

2 Kommentarer

  1. best of luck to all the players

  2. All the best to all the players. Play well

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.