Verdens bedst betalte turnering: Premier Badminton League

Loading

Det nye år er dårligt nok gået i gang, før den indiske badmintonliga skydes i gang. Seks hold skal dyste om mesterskabet i Premier Badminton League, der afgøres på blot 16 dage fra den 2. januar og frem, og flere af dem har danskere med i truppen.

Den 7. december 2015 blev der afholdt auktion i Indien, hvor ejerne af de seks deltagende hold kunne byde på forskellige spillere. Spillerne havde fået fastsat en given pris, og holdene kunne købe ind for op til 270.000 USD. Du kan se, hvor meget de forskellige hold brugte samt hvilke spillere, de købte, nederst i denne artikel.

Fem danskere er med
Vinderne af doublerækkerne ved Copenhagen Masters 2015 er dem, der kommer til at repræsentere de danske farver i Indien. Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Mathias Boe, Carsten Mogensen og Joachim Fischer Nielsen er alle blevet “købt” til at spille med i Premier Badminton League. De skal sammen med bl.a. P. V. Sindhu (der også optrådte ved Copenhagen Masters), Lee Chong Wei og Saina Nehwal dyste om mesterskabet i Indien.

Trump match
Reglerne ved Premier Badminton League er ændret en smule for dels at gøre turneringen mere attraktiv både for holdene og for tilskuerne, og dels for at gøre kampene lidt hurtigere. Således skal der spilles bedst af tre sæt til 15 i alle kampene, og der er ikke noget, der hedder ombolde – ved 14-14 spilles der “sudden death” til 15.

Alle hold skal spille en gang mod hinanden – de seks hold spiller således fem holdkampe i gruppespillet. En vunden kamp giver et point, mens et nederlag giver nul. For at øge spændingen og gamble lidt er der indført en såkaldt “trump match” i hver holdkamp. “Trump match” er en kamp, hvert hold vælger, at de vil gamble med i holdkampen; vindes denne kamp, får holdet to point i stedet for et, men tabes kampen, får holdet et minuspoint. Et holds “trump match” har ikke indflydelse på det andet holds point – de får point som i enhver anden kamp (dvs. et eller nul), men har naturligvis også deres egen “trump match”.

Der spilles fem kampe i hver holdkamp; to herresingler, en damesingle, en herredouble og en mixdouble. En spiller må gerne spille to kampe i en holdkamp, dog ikke to ens (dvs. begge herresingler må ikke spilles af den samme spiller), og der skal være mindst to indere på holdkortet. I hele truppen må der være op til 10 spillere, og fire af disse skal være fra Indien.

Holdene kan gamble med pointene
Når gruppespillet er færdig, går de fire øverste hold videre til semifinalerne, hvor nummer 1 og 2 bliver seedet. Hvem nummer 3 og 4 skal møde, trækkes der lod om.

Hvis der er pointlighed hos to hold i tabellen, vil den indbyrdes holdkamp mellem de to hold være afgørende ud fra, hvor mange point holdene fik i den holdkamp; det er ikke nødvendigvis det hold, som vandt holdkampen, som har fået flest point, og det er der, gamblingen med “trump match” kan være afgørende.

Forklaring: Et hold kan sagtens vinde tre og tabe to kampe i holdkampen. Men hvis den ene tabte kamp er holdets “trump match”, og det andet hold vinder sin “trump match”, så vil det hold, der kun vinder to kampe faktisk få flere point end det hold, der vinder tre kampe. Det kan lyde forvirrende, men regnestykket er faktisk ret simpelt; de tre sejre giver et point hver, men den tabte “trump match” giver et minuspoint – dvs. det hold, der vinder holdkampen får samlet to point. Samtidig får det tabende hold to point for deres vundne “trump match” og et enkelt point for den anden kamp, de vinder – de får således tre point i alt, selv om de kun vandt to kampe.

Er der tre hold med samme antal point efter gruppespillet, tælles sætscoren for de tre hold. Hvis en vinder findes her, afgøres placeringen for de to øvrige hold efter den indbyrdes holdkamp som beskrevet ovenfor. Kan der ikke findes en afgørelse ved at tælle sætscoren, tæller man pointscoren for alle de spillede kampe i stedet for.

Så ja, det lyder lidt kryptisk med alle disse regler og forbehold, men det er noget af det, der gør Premier Badminton League spændende.

Disse hold er med
Og så kommer vi naturligvis frem til det, der gør turneringen allermest spændende – nemlig hvilke spillere, der er på hvilke hold. Klik dig gennem de næste sider for at se detaljer og trupper for hhv. Delhi Acers, Mumbai Rockets, Awadhe Warriors, Hyderabad Hunters, Bengaluru Topguns og Chennai Smashers herunder.

Læs også

Malaysia Masters: Damedouble sikrer første danske finaleplads

Her til formiddag var både Christina Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Mads Conrad-Petersen/Mads …

En kommentar

  1. MÃ¥ danskerne spille i denne turnering og den danske holdturnering?