7 grunde til at starte med at spille badminton

Loading

Hører du til en af dem, som har lidt svært med at komme i form i de kolde vintermåneder? Og er du blevet alt for gode venner med den komfortable sofa, selvom du inderst inde gerne vil i gang med noget sport igen?

Efter julen, hvor man spiser og hygger lidt ekstra, er det svært for mange af os at komme op fra sofaen og blive aktive igen, og det mørke og kolde vejr udenfor hjælper ikke ligefrem på motivationen.

RSL Challenge

Heldigvis findes der et hav af muligheder for indendørs sportsgrene, heriblandt badminton, en sport som stadig bliver mere og mere populær verden over. Her kan du læse om 7 grunde til at begynde på en nice sportsgren som badminton.

fjerbold

1. Det er sjovt!
Det giver et særligt kick at svinge ketsjeren og undgå at fjerbolden rammer jorden. Og så kan man bestemme om man vil spille single for at forbedre ens kondi, eller double hvis man vil have lidt mere sjov og vinde over modstanderen!

2. Du får plejet social-livet
Ikke kun er badminton en sjov aktivitet, men det giver dig også mulighed for at møde nye mennesker og få nye venner, når du melder dig ind i en klub. Det er altid vigtigt at være social, og især i disse tider, hvor flere folk bruger mere og mere tid bag skærmen i stedet for at komme lidt ud.

3. Badminton er populært blandt de kendte
Vidste du, at nogle af de hotteste kendisser som Leonardo DiCaprio er helt vilde med badminton? Hjemme i Danmark er der også en del kendte, som er hoppet med på bølgen, blandt andet den verdenskendte pokerspiller Gus Hansen, der spiller det som en del af multi-ketsjer sporten ved navn racketlon.

Gus Hansen BadmintonHansen bor nu i Monaco og har gjort det i en del år. Inden han blev kendt verden over, spillede han meget hos Pokerstars under det anonyme navn Broski, og tilbage i 2004 blev han den første til at vinde den anerkendte Pokerstars PCA Tour. Det kommer ikke bag på nogen, at han er en aktiv herre, og længere nede kan du se et videoklip med ham, hvor han svinger ketsjeren.

I denne video kan du se Gus Hansen spille squash, som hører ind under racketlon kategorien.

4. Du kommer i form!
Badminton hører til en af de ketsjersportsgrene, som har det højeste tempo. Efterhånden som du kommer i gang med at træne og spille kampe, vil du se hvordan din kondi forbedrer sig – og hvor god du bliver til at skyde hårdt! Nogle af de mest erfarne badmintonspillere er faktisk i stand til at skyde en fjerbold med over 300 km/t.

5. Du får reflekserne i orden!
Jo mere badminton du får spillet, jo bedre og hurtigere bliver dine reflekser, da du vænner dig til at være hurtig på aftrækkeren og koncentreret. Derudover får du også udviklet en god smidighed.

6. Du kan melde dig til turneringer
Når du er kommet i god form og er blevet en lidt mere erfaren spiller, kunne det være fedt at melde dig til nogle turneringer – eventuelt sammen med nogle holdkammerater. Det er ikke kun sjovt at komme ud og møde nye modstandere, men for mange er det også rart at mærke konkurrencen på et lidt mere seriøst plan, og så er det da ekstra rart hvis man går så langt at vinde!

Foto @ Annette Vollertzen
Foto @ Annette Vollertzen

7. Du får noget at gå op i
Da vi var små, lærte vi at det var vigtigt at finde en hobby, både for at komme ud og få nye kammerater, men også for at finde noget, som vi kunne beskæftige os med, i stedet for at sidde derhjemme og tåge. Og hvorfor skulle det ikke også være sådan, når man er voksen?

For mange er det svært at finde tid til ved siden af arbejdet og familien, men heldigvis er det også muligt at gå til badminton på et mindre seriøst plan, uden at føle sig forpligtet til at tage af sted hver gang. Men det at man har en hobby at gå op kan faktisk gøre en stor forskel i ens liv. Man føler en vis tilfredshed med sig selv, når man har noget at engagere sig i.

Læs også

Bøje & Christiansen melder afbud til OL i Paris…..

Bøje & Christiansen kommer ikke til OL i Paris! Og Christiansen får højst sandsynligt minimum …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.