Højbjerg Badminon KLub U13. Foto @ Tine Bay

Højbjerg forsvarede de danske farver i Ungarn

Loading

En delegation fra Højbjerg Badminton Klub har i den forgangne weekend været i Ungarn for at deltage i U13 Nations to Nations turneringen.

10 nationer deltog i Pecs, hvor flere stillede op med deres landshold (heriblandt Ukraine, Tjekkiet, Rumænien og Ungarn). Alle nationer stillede generelt med nogle af deres bedste spillere.

Højbjerg indledte med at tabe 4-5 til Rumænien. Herefter gik det fremad. Mod Serbien sejrede de unge århusianere med 8-1, og senere med 7-2 over Slovakiet.

På andendagen vandt de danske repræsentanter 5-4 over Tjekkiet, og samlet set var det præcis nok til at gå videre fra gruppespillet til semifinalen som 1’er og møde 2’eren, Ungarn. Det blev til en klar sejr på 7-2 til Højbjerg/Danmark.

I finalen ventede Ukraine, som havde været suveræne i deres pulje, og som havde mange landsholdsspillere med. Der var lagt op til spænding fra start – og holdkampen blev først afgjort i sidste kamp, hvor stillingen var helt lige 4-4.

Den kampen faldt ud til dansk side, og Højbjergspillerne vandt dermed med 5-4, og de kunne hæve pokalen til lyden af den danske nationalsang.

Fra Højbjerg-lejren meldes der om en fantastisk tur til det sydlige Ungarn. Spillerne bag triumfen var Lasse Linderoth Pedersen, Jacob Bay, Magnus Hansen, Viktor Fynboe Madsen, Casper Lund, Sarah Juel Møller, Ingrid Have, Sophia Lemming, Gry Christensen og Ea Schouenborg. Med som trænere var Michael Kjeldsen og Emilie Juul Møller.

Se alle resultaterne fra Nations to Nations U13 2017.

Kilde: Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Aarhus AB vinder lokalopgør i Højbjerg

Lokalderbyet mellem Højbjerg og Aarhus AB blev torsdag aften først afgjort i sjette og sidste …

En kommentar