Chen Long. Foto @ Djarum Badminton

Chen Long i stor risiko for at misse sæsonfinalerne

Loading

Chen Long har haft et rigtig skidt år og er i overhængende fare for at misse sæsonfinalerne.

2017 har bestemt ikke været et godt år for den dobbelte VM-guldvinder. Siden hans guldmedalje ved OL har han på ingen måde levet op til tidligere tiders styrke. Faktisk startede nedturen allerede før OL. Således vandt han ikke en eneste Super Series-turnering i 2016. Man skal nemlig helt tilbage til Denmark Open 2015 for at finde hans seneste Super Series-sejr.

Godt nok kan han til dels skylde skylden for de ringe resultater i 2016 på den store forberedelse, der var lagt an på at toppe ved OL. Men efterfølgende ikke at have vundet en Super Series-turnering er meget ulig den stærke kineser. Han har dog været i finalen i Australian Open i år og vundet de asiatiske mesterskaber. Netop ved de asiatiske mesterskaber viste han for en af de første gange i 2017 sin gamle styrke i en forrygende finale mod Lin Dan. Men disse præstationer er et plaster på såret for den så sejrsvante kineser.

Nu skal der toppræstationer til

Og nu skal der altså præsteres, hvis han skal nå at kvalificere sig til sæsonfinalerne. Aktuelt indtager han en plads som nummer 19 på listen over årets Super Series-resultater. Denne liste afgør, hvem der skal med til sæsonafslutningen, og det er kun de otte bedste, der kvalificerer sig. Og Chen Long skal ikke regne med, at han ligesom sidste år bliver tilbudt et wild card til turneringen. I øvrigt et wild han i sin tid takkede nej til. På daværende tidspunkt var han nemlig forsvarende verdensmester, hvorfor det gav mening at tilbyde ham et wild card. Denne titel sidder danske Viktor Axelsen nemlig på i år, så kineseren skal bestemt ikke forvente endnu et wild card.

Derfor har han altså de resterende fire Super Series-turneringer til at indsamle point nok til at avancere på listen. Han er tilmeldt French og Denmark Open, og her skal der topresultater til for at sikre ham en plads i sæsonfinalerne. Ved ikke at have været med i de sidste to turneringer har kineseren altså lagt et stort pres på sig selv.

Og spændende skal det blive at følge, om han klarer skærene.

Læs også

Boe og Mogensen taber til stærke verdensmestre

Mathias Boe og Carsten Mogensen måtte gå fra banen som tabere i deres sidste gruppekamp ved …

2 Kommentarer

  1. Håber at han kommer så langt som semifinalerne for vil mega gerne se ham spille live

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.