Foto: Annette Vollertzen

Så er det tid til ligakvalifikation og 1. divisions slutspil

Loading

Den sidste bold i 1. divisions grundspil er nu slået i gulvet, og hvem der skal en tur i ligakvalifikationen og hvem der skal spille om forbliven i 1. division er nu på plads.

Ulig tidligere sæsoner er det nummer et og to i grundspillet der skal spille ligakvalifikationen. Tidligere har andenholdene i 1. division vist sig som en stor mundfuld, men i år er det Gentofte og Triton Aalborg der tager de to øverste pladser.

Stilling, resultater og kommende kampe i ligakvalifikationen

I ligakvalifikationen vil de skulle op imod AB Aarhus og Ikast. Gentofte og AB Aarhus starter med to point hver, og er således foran inden de første kampe spilles d. 31. januar.

Ligakvalifikationen spilles over seks runder, med både ude og hjemmekampe, og i Badmintonliga-formattet. Det bliver interessant at se hvorvidt Gentofte kan lave en hurtig tilbagevenden til den bedste række, eller om Ikast kan holde fast i pladsen.

1. divisions nedrykningsspil bliver således en kamp mellem Solrød 2, KMB2010, Værløse 2, Skovshoved 2, Hvidovre og Højbjerg 2, hvor der skal findes to nedrykkere. Første kamp spilles d. 28. januar.

Stilling, resultater og kommende kampe i 1. division

Solrød 2 står godt ved at de har fået seks point med over fra grundspillet, men med fem kampe i slutspillet, er der åbnet op for at det langt fra er afgjort hvem der ender på de to sidste pladser. Lige nu er det Hvidovre og Højbjerg 2 der har pladserne, men begge hold er indenfor rækkevidde af de andre hold nu, og hvor Hvidovre trods alt har to sejre fra grundspillet kan det sagtens vise sig at de kan kravle over stregen. Højbjerg 2 og Hvidovre mødes endda i den første kamp i slutspillet, og det vil formentlig vise sig at være en afgørende kamp.

Læs også

Pointdeling over hele linjen i 1. division

Fjerde runde af 1. divisions grundspil blev spillet her i weekenden, og det blev med …