Badmintonligaen: Gassen gik af ballonen i Odense

Loading

I en aftenens Badmintonliga-kvartfinaler tørnede Odense sammen med Greve i en propfyldt Odense Idrætshal. Foran det talstærke publikum skulle Odense forsøge at skabe en overraskelse.

God start
Det begyndte godt for hjemmeholdet, der i 1. runde havde Jonas Rasmussen og Mathias Boe som storfavoritter i herredoublen. Den favoritværdighed eksekverede den erfarne duo fint på, og det blev hurtigt 1-0 til Odense efter tre rappe sæt.

Lige så sikkert udlignede Greves Michelle Li kort efter til 1-1, ved at slå Camilla Martens 3-0 i sæt.

– Der var ikke meget spænding i første runde, fortæller Joachim Persson til Badmintonbladet.dk. Men det var en fed oplevelse med alle de tilskuere. Sådan skulle det være til hver ligakamp.

Herresinglen vendte undervejs
Så blev det tid til 2. herresingle med et interessant nøgleopgør mellem Odenses ester Raul Must og Greves Hong Kong kinesere Ka Long Ng. Must lagde hårdt ud og blæste Ka Long omkuld i de første par sæt. Men midtvejs i 3. sæt vendte momentum efter et par tæt dueller. Derpå stod der Greve på resten af den kamp, der sluttede med cifrene 5-11, 9-11, 11-8, 11-4, 11-6 til Ka Long.

– Vi havde marginalerne på vores side idag. Ka Long kunne godt have tabt 3-0 i sæt, og så havde det set anderledes ud, forklarer Persson.

Damedouble i modvind
Den herresinglekamp kunne Odense godt have brugt. Fordi på banen ved siden af havde Maiken Fruergaard og Celine Juel det vanskeligt mod Kamilla Rytter Juhl og Rikke Søby Hansen. Selvom Odense-pigerne fightede godt for tingene, så var Greveparret en tak bedre. Dermed blev stillingen 1-3 til Greve.

– Der var et kritisk punkt i holdkampen for os, hvor damedoublen var lidt presset, samtidig med at Ka Long var bagud. Faktisk var det en ret spændende kamp på det tidspunkt.

Pres på Odense
Dermed lå alt presset på den undertippede OBK-mixeddouble Søren Gravholt/Sara Thygesen mod Christinna Pedersen/Mikkel Delbo, og herresinglen Steffen Rasmussen mod Joachim Persson.

Det betød, at Steffen Rasmussen var tvunget frem på banen og til at vinde 1. herresingle for, at Odense blot skulle kunne drømme om en semifinaleplads. Men mixeddoublen var trods godt spil af Gravholt/Thygesen en klar gevinst til sjællænderne, og dermed var holdsejren i hus. Herresinglen blev dermed afbrudt før fjerde sæt.

Greve næsten sikre på semifinale
Dermed vandt Greve den første kvartfinale med 4-1 over Odense, der næppe længere har en semifinaleplads som succéskriterie for returopgøret på tirsdag på Sjælland.

– Det er en ny kamp tirsdag. Odense har nogle muligheder for at stille anderledes op. I dag ramte vi dem meget godt, men herresinglerne kan byttes rundt, og damedouble og mixeddoublen kan også ændres. De skal trods alt finde fire kampe, så vi er ret godt tilfredse med resultatet idag, slutter Persson af fra bilen på vej mod Sjælland.

Se alle resultater fra Badmintonliga-kampen mellem Odense og Greve.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.