Line Christophersen ved U17-EM i 2016.

Christophersen hentede historisk medalje ved U-VM: Ret vildt at være den første

Loading

Line Christophersen er kommet på alles læber efter hendes historiske U-VM-sølvmedalje. Her fortæller hun om de flotte U-VM, om U-VM for hold og om målene for fremtiden. 

Det lå ikke umiddelbart i kortene fra U-VM´s start af, at det skulle være Christophersen, der til sidst ville indtage andenpladsen på podiet. Hun havde således store besværligheder ved at slå en svensk spiller i indledningen af turneringen. Herfra viste hun dog stor styrke, da hun allerede i næste kamp slog den andenseedede thailænder Chaiwan ud i to tætte sæt. Herefter fulgte endnu en dramatisk sejr i to sæt, hvorefter den noget uortodokse fjerdeseedede kineser Yaxin Wei stod på den anden side af nettet i semifinalen. Her fortsatte historien med at gentage sig, hvorfor det blev til endnu en tosæts-gyser-sejr. Om denne kamp siger Christophersen:

– Hende havde jeg mødt før i en tæt tresætskamp, hvor jeg desværre tabte. Jeg var derfor klar på at kunne give hende modstand og virkelig spille spillet. Grundet dette var det en fed sejr og det var ekstra godt, at jeg formåede at holde nerverne i ro til sidst.

I selve finalen mødte hun så Goh Jin Wei, der allerede er et etableret navn på aller højeste niveau. Hun er således nummer 28 i verden og spiller regelmæssigt med ved Super Series-turneringer. Danskeren var da aldrig for alvor tæt på sejren, men vidste godt forinden, at der ventede en hård opgave:

– Det var en svær kamp, da jeg godt vidste, at hun ikke laver særlig mange fejl, og at hun havde vundet sine kampe stort. Hun spillede ydermere virkelig godt der, så det tvang mig til hele tiden at forsøge at spille lidt skarpere, end jeg burde gøre, og så kommer der jo nogle fejl. Der var dog ikke de store nerver på i  kampen, da jeg netop bestemt ikke var favorit og bare skulle ind og spille den. Man skulle selvfølgelig lige i gang i starten, men ellers gik det nervemæssigt fint. Jeg synes også, at jeg kunne nyde den helt specielle kamp og stemning. Det var således en god oplevelse.

Dermed blev Christophersen den første danske damesingle til at komme i finalen ved et U-VM. En utrolig flot præstation, specielt set i lyset af de store navne, Danmark har haft inden for netop den kategori. Det kom også bag på Christophersen, at ingen andre end hende havde hentet en sølvmedalje før:

– Ja, jeg vidste det ikke, før jeg tog afsted. Derfor blev jeg overrasket over det, da det jo virkelig er nogle store spillere, vi har haft i damesinglekategorien. Derfor er det ret vildt at være den første.

Den vigtige optakt

Før det individuelle U-VM var Christophersen og resten af det danske hold i aktion ved U-VM for hold. Her var det også en stor succeshistorie for den talentfulde dansker, der gjorde rent bord i sine kampe og endda også var med til at hente en sejr i damedouble. Denne turnering var bestemt også noget, Christophersen kunne bruge til noget:

– Det var en super fed oplevelse og noget helt andet, end jeg havde prøvet før. Det var således en stor hal med masser af vind, som jeg jo ikke har spillet i så tit. Jeg synes også, at det var rart at være med og spille for holdet først, da jeg så lærte, hvad der foregik og ikke med det samme skulle stå på egne ben. Det var også fedt, at der var nogle, der heppede, og at jeg mødte så gode spillere der. Disse aspekter kunne jeg nemlig i den grad bruge ved det individuelle U-VM. Jeg ærgrede mig dog lidt over, at jeg aldrig kom i aktion i kvartfinalen, som vi tabte.

Nu er det store spørgsmål så, hvornår den unge dansker håber på at kunne spille med, hvor det er rigtig sjovt. Hvis det står til hende selv, går der ikke alt for længe:

– Jeg håber på at komme med til senior-VM og OL inden for en overskuelig fremtid. Det samme håber jeg i forhold til de større turneringer i østen, hvor det bliver fedt at møde gode spillere, der spiller et andet spil end de europæiske spillere. Det handler i det hele taget om bare at blive ved med at udvikle mig, så jeg kan komme op blandt de bedste.

I morgen kan du læse om, hvor fokuseret Christophersen egentlig er på badminton. Hun har nemlig taget flere valg, der betyder, at hun kan fokusere hundrede procent på sporten.

Læs også

Italian International: Tre danske damer er klar til at kæmpe om guld

Et hav af danskere var lørdag i aktion ved Italian International, men da dagen var …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.