Dansk U-VM-sølvvinder fokuserer 100 procent på badminton: Jeg gør tingene fuldt ud

Loading

Line Christophersen hentede en historisk sølvmedalje ved det netop overståede U-VM. Her fortæller hun om, hvordan det sidste halve år har været ret vildt med bl.a. en afgørende Uber Cup-deltagelse, om hendes særlige indstilling, og om hvordan hun satser 100 procent på badminton. 

U-VM-finalen var ikke første gang, at Line Christophersen stod i en meget betydningsfuld kamp. Således kom det bag på mange, da det var hende de danske landstrænere valgte ved den afgørende gruppekamp mod Sydkorea ved Uber Cup i maj. Dette er bestemt noget, trods nederlaget, som Christophersen tænker tilbage på som en god ting:

– Det var også vildt fedt, og der var en rigtigt god stemning. Det var fedt at få en af de svære kampe (hvor de var favoritter) i stedet for at blive valgt i en af de nemme kamp. Det var dejligt, at trænerne altså vurderede, at man var god nok til det.

Netop dette gå-på-mod var en af de grunde til, at den talentfulde dansker blev valgt i sådan en afgørende kamp. Om sin specielle attitude fortæller hun:

– Jeg går altid ind til en kamp og tror på, at jeg kan vinde og gøre det godt. Her tænker jeg ikke for meget over al muligt. Jeg kan dog godt blive nervøs, som jeg f.eks. blev ved det nyligt overståede U-VM, hvor jeg tidligt mødte en svensker og var favorit. Inden da følte jeg ikke, at det kørte, og når man så kommer i gang i den kamp og det igen ikke går, som man håber, bliver man nervøs.

All in på badminton

En del af hemmeligheden bag den unge danskers succes er også, at der bliver satset 100 procent på badminton:

– I de sidste tre år har jeg kun spillet badminton. Jeg startede på et tidspunkt på konditoruddannelsen og var der en tredages tid. Det kunne jeg dog hurtigt se ikke kunne lade sig gøre, da jeg skulle være der i alle timerne, og det ikke er muligt sammen med en elitebadminton-karriere.

Hun fortsætter:

– Men jeg tænker også, at konditor kan jeg altid blive (uddannelsen starter nemlig hvert halve år), så indtil videre må jeg bare gå og hygge med det derhjemme. Grundet dette er jeg heller ikke så bange for en skade, der ville gøre, at jeg skulle i gang med noget andet. Det, at jeg så satser så meget på badminton, giver altså ikke et ekstra pres på mig. Jeg følte mig faktisk mere presset i de tre dage, jeg var på uddannelsen. Der synes jeg ikke, jeg kunne gøre begge ting fuldt ud, og det vil jeg godt.

Line Christophersen skal i aktion i næste uge i Badmintonligaen for Gentofte.

Læs også

Italian International: Tre danske damer er klar til at kæmpe om guld

Et hav af danskere var lørdag i aktion ved Italian International, men da dagen var …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.