Dag #206-214…..den 03.10.20-11.10.20.

Loading

“Back to the future”

Eller tilbage til (en form for) normalitet om ikke så længe… 

En drøm ser vitterlig ud til at gå i opfyldelse. 

Thomas og Uber Cup bliver, efter to udsættelser og en virus, der både hviler og blomstrer overalt på kloden, afholdt i Danmark for første gang nogensinde. Verdensmesterskaberne for herre- og kvindehold.

Verdenseliten kommer til Aarhus. 

Men ikke bare til Aarhus, i starten af oktober 2020, men også til Odense, fra den 12. frem til den 25. oktober, hvor DANISA Denmark Open og French Open afholdes samme sted over to sammenhængende uger. 

Det er en genial ide af BWF at samle verdenseliten to gange i efteråret 2020 – i Danmark i 3 uger og på et endnu ikke fastlagt sted senere i Asien. 

Der venter en kæmpe organisatorisk opgave at løfte for Badminton Danmark og badminton danmark. Af vores allesammens BD og alle frivillige. Af os! TUC20
206 dage efter den danske lockdown blev meddelt af statsminister Frederiksen onsdag aften den 11. marts 2020, og 202 dage efter at sidste bold blev slået ved All England i Birmingham, vil de allerbedste spillere igen konkurrere mod hinanden på tværs af nationaliteter på de grønne baner i Ceres Park & Arena fra lørdag den 3 oktober 2020 kl 8.30, lokal tid. Således samles al badmintonopmærksomhed i verden omkring Danmark i oktober 2020!

Jeg troede ikke på det.

Det var dødsdømt, mente jeg og mange andre i min omgangskreds. Drømt om, ja, men ikke i virkeligheden troet på. Gudskelov tog jeg fejl. 

Ferien var planlagt i maj, skrinlagt i august hvor arbejdspladsens ferieplanlægning ikke tillod ferie, og atter planlagt i oktober – just in case. 

Efter at have læst BWFs protokol, kan jeg dog godt tvivle på, om Badmintonbladet.dk får adgang som medie. Alt tyder på, at der er begrænsninger for antallet af medier samtidig med at interessen jo er rimelig stor. Det bliver faktisk ikke større indenfor badmintonverden.

BWF vil inddele alle tilstedeværende – spillere, trænere, officials, frivillige, tilskuere, medier etc i tre grupper – rød, orange og grøn. Mellem de tre grupper vil der være et absolut minimum af kontakt, og der vil selvfølgelig blive testet forud og løbende. 

MEDIECIRKUSET
Ved VM i Basel oplevede jeg for første gang omfanget af mediedækningen fra Asien. 

Vi var ikke mange danskere, eller europæere, i medielokalet i St Jakobshalle. Det var en oplevelse i sig selv at være omgivet af den internationale badmintonpresse. En omrejsende gruppe, der, når alt er normalt, følger badmintonturneringerne verden rundt – fotografer, journalister, tvfolk. 

Det var i Basel at jeg for alvor indså, hvor stort badminton er i Asien, alene ved at træde ind i medielokalet. Kina havde nærmest sit eget afskærmede rum i lokalet. Den japanske gruppe var også ret stor.

Der var opstillet fire tv-skærme, udover score tavler, således at kampene på de fire baner i selve hallen kunne følges, der var de sædvanlige lange rækker af borde med stikkontakter, computere, kameraer, mobiler og anden elektronisk grej og selvfølgelig en lille sektion med bløde sofaer, en kaffemaskine og et køleskab med sandwich og ikke mindst utrolig venlige, smilende, talende og servicemindede frivillige, som jeg ofte snakkede med på både engelsk og tysk.

I det selskab følte jeg mig som den nye i klassen. Ham med den letteste bagage. Men absolut velkommen.

Jeg håber at få lejlighed til at deltage både i Aarhus og Odense i dette, nærmest separate liv igen og hilse på nogle af dem, som jeg har mødt før – i Odense, Basel og Tokyo.

Der er 34 dage tilbage!

Læs også

Malaysia Masters • Super 500 • D3

2 herresingler, 2 herredoubler og én mixeddouble er videre fra Dag 3 ved Malaysia Masters …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.