Dansk Senior Grand Prix i Lillerødhallen 29.11.19 – 01.12.19

Loading


Pressemeddelelse

I den kommende weekend lægger Lillerødhallen baner til den tredje af sæsonens femte store grand prix turneringer for Danmarks bedste spillere i vækstlaget lige under top elite- spillerne. Altså for de spillere, der på den lange bane skal repræsentere Danmark på landsholdsniveau. 

Der er tale om et helt nyt koncept fra Badminton Danmarks side, hvor målet er at kunne konkurrere med de tilsvarende udenlandske turneringer og dermed få mange af de danske spillere til at mødes på hjemlig grund til glæde for de mange interesserede tilskuere og for nogle spilleres vedkommende at give dem mulighed for at kvalificere sig til at deltage i de danske mesterskaber i februar 2020. 

Med til målgruppen hører også de bedste U 17 og U 19 spillere, der dermed får mulighed for at prøve sig af mod ældre og stærkere spillere, ligesom arrangørerne kan tildele wild cards til spillere med fremtidigt potentiale. 

Turneringen er også speciel derved, at den er delt op i en kvalifikations – og en hovedturnering, fordi forbundet har fastsat et bestemt antal deltagere, der kan deltage i hovedturneringen.  For at understrege turneringens høje niveau er der også udpeget dommere og liniedommere til alle kampe, der sammen med en samlet præmiesum på 30.000 kr. gør det attraktivt for spillerne at være med. 

Badminton Danmark har efter ansøgning udvalgt Lillerød Badmintonklub som en af sæsonens arrangører for en 2-årig periode, fordi klubben er landskendt for sine mange godt organiserede turneringer – både for ungdom og senior. 

I forbindelse med turneringen har LB indgået aftaler med Team Allerød og Kvickly Allerød, der er turneringens hovedsponsorer.

Klubbens formand Søren Toft, der er en af initiativtagerne til den nye turneringsform, ser med glæde frem til weekendens turnering: ”Turneringsformen har allerede vist sin berettigelse med deltagelse af den store talentmasse, vi har i Danmark. Spillerne har i de to tidligere serier i Aarhus AB og Skovshoved skabt kvalitetskampe af høj standard, og det kommer vi også til at se i Lillerød. Turneringsformen har tydeligt vist, at spillerne i stedet for at bruge mange penge på en udenlandsk turnering gerne bliver hjemme, når de rigtige rammer er til stede”. 

Den antagelse synes at være rigtig, idet turneringen har deltagelse af hele 108 spillere fra 21 klubber, herunder naturligvis også Lillerøds egne topspillere fra 1. og 2. holdet, der kan se frem til nogle spændende og udfordrende kampe mod stærke spillere, de normalt ikke møder.   

Søren Toft tilføjer med denne lille sløjfe til turneringskonceptet:  ”Som et ekstra incitament kårer vi i Lillerøds turnering en Dagens Joker. Den går ud på, at vi fredag og lørdag udlodder en kontantpræmie til den spiller eller det par, som hurtigt har måttet forlade turneringen, men som har ydet en særlig bemærkelsesværdig præstation”.  

Blandt deltagerne i Lillerød er bl. a. i herresingle Victor Svendsen, Hjørring og Kim Bruun, Hillerød, der er seedet til finalen, og det samme er i damesingle Julie Dawall Jakobsen, Værløse og Irina Amalie Andersen, Lillerød. Alle fire er i top 20 på den danske rangliste og jævnlige deltagere i europæiske turneringer med flotte resultater. 

I herredouble er turneringen fornemt repræsenteret med de danske mestre Mathias Bay-Schmidt, Højbjerg/Lasse Mølhede, Solrød Strand, som vandt den tilsvarende turnering i Skovshoved i sidste måned. De er naturligvis topseedet og står til at møde finalisterne i Aarhus AB turneringen, Jeppe Bay Madsen, Solrød Strand/Mikkel Mikkelsen, Værløse. 

I damedouble bliver der lejlighed til at se Danmarks kommende top damedouble, de blot 19-årige Freja Ravn, KMB 2010/Amalie Magelund Krogh, Greve, der vandt turneringen Aarhus AB og var i kvartfinalen ved DM. De står til at møde vinderne af Skovshoveds Grand Prix, Værløseparret Mai Surrow/Julie Finne-Ipsen. Sidstnævnte er også dansk mester i damedouble.  

Turneringens femte kategori mixdouble tegner også spændende – igen flot repræsenteret med de danske mestre Mathias Bay-Schmidt, Højbjerg/Rikke Søby-Hansen, Greve på toppen. De står til et finaleopgør mod vinderne i Aarhus AB, Mikkel Mikkelsen, Værløse/Amalie Magelund Krogh, Greve.  

Turneringen starter fredag 29. november kl. 16.00 med afvikling af kvalifikations- turneringen, medens selve hovedturneringen begynder lørdag kl. 10 og med kvartfinaler fra kl. 17.00. Semifinaler spilles fra søndag kl. 10.00 og finalerne fra kl. 13.00.    

Med så mange spændende navne på deltagerlisten er der altså mange gode grunde til at lægge vejen forbi Lillerødhallen i den kommende weekend. 

Der er gratis adgang alle dage.

Læs også

Malaysia Masters • Super 500 • D3

2 herresingler, 2 herredoubler og én mixeddouble er videre fra Dag 3 ved Malaysia Masters …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.