EMTC 2016: Dansk succes i arvefjendeopgør

Loading

Her til formiddag spillede de danske herrer Hold-EM semifinale mod Tyskland. Det skulle vise sig at blive en tæt semifinale.

Jan Ø. Jørgensen lagde ud i 1. herresingle med at møde stærke Marc Zweibler. I starten af kampen kunne Jan slet ikke finde rytmen og Zweibler viste stor styrke ved at presse Jørgensen. 11-7 var tyskeren foran med ved opholdet i 1. sæt. Efter opholdet var det en helt anden Jan Ø. som satte sig på spillet og viste hvorfor han var favorit til at vinde kampen. Fra stilligen 14-10 til tyskeren var der kun en mand på banen og det var Jan Ø. Han vandt de næste 11 ud af 14 dueller som dermed sikrede sig sættet med 21-17. I 2. sæt var Jan Ø. i kontrol hele vejen, dog var danskeren lidt shaky i slutningen af kampen. Jan kom foran med 19-12, men lukkede Zweibler tilbage i kampen. Tyskeren kom op på 18-19 men så var det også slut for tyskeren, da Jan Ø. Jørgensen lukkede kampen til sidst med 21-19 i 2. sæt.

Conrad/Kolding skulle kæmpe for det
I herredouble skulle Mads Conrad/Mads Kolding op imod Michael Fuchs/Johannes Schoettler. I 1. sæt fulgte de to par hinanden indtil 13-13, hvorefter danskerene satte trumf på med 7 vundne dueller i træk. 1. sæt blev dansk med 21-14. I 2. sæt var tyskerne klart bedst i starten og satte det danske par under et tungt pres. Fuchs/Schoettler skabte sig at hul på 4 pont ved stillingen 14-10, men danskerne ville det anderledes. Danskerne kæmpede sig tilbage og fik udlignet tyskernes føring. Det lignede en dansk sejr ved stillingen 20-18 til Conrad/Kolding, men danskerne missede begge matchbolde. De fik en mere ved stillingen 21-20, men lige lidt hjalp det, da tyskerne meget overraskende vandt 2. sæt med 23-21. I 3. sæt fik danskerne dog styr på det, og der var ikke den helt store spænding i det afgørende sæt. 21-16 til Conrad/Kolding i 3. sæt og dermed 2-0 til Danmark.

Finaleplads i hus
Viktor Axelsen kunne i sin herresinglekamp sikrer en dansk finaleplads. Han stod over for Dieter Domke, som godt kan være en drilsk modstander at møde. I 1. sæt var Viktor overlegen og udklasserede Domke. Han var foran med 11-3 ved opholdet, og kunne meget komfortabelt kører sættet hjem med 21-11. I 2. sæt fik Domke en virkelig god start og det overraskede Axelsen. Tyskeren kom foran med hele 12-6, men derefter steppede danskeren op. Han vandt de næste 11 ud af 12 bolde og kom foran med 17-13. Dette forspring hentede Domke aldrig og derfor kunne Axelsen sikrer Danmark en finaleplads efter en sejr på 21-11 og 21-17 over Dieter Domke.

I morgen møder Danmark enten Frankrig eller England, som spiller deres semifinale netop nu.

Resultater fra EMTC 2016

/Anders Jensen/Badmintonbladet

Læs også

Elite skaber ikke bredde. Det gør familietraditioner, klassekammerater og venner. 

En kommentar fra Sung Jakobsen. Den 1. august kunne man på BadmintonBladet (og Facebook) læse …

En kommentar

  1. 👍🏻👍🏻👏🏻🇩🇰🇩🇰