Christian Faust Kjær fortæller om U17 EM i Polen den 30.08.19-07.09.19.

Loading

I Gniezno i Polen er der lige blevet spillet U17 EM for både hold og individuelt. Med 318 spillere fra 39 lande var det et rekordstort EM. Danmark havde 11 spillere med, og jeg var så heldig at være udtaget som ”junior” i en fed flok af gode spillere.

EM var en kæmpe oplevelse. Både fordi forholdene var super professionelle, bl.a. med de nyeste 1,15 serveregler, players lounge og interviews til Badminton Europe. Og samtidig var atmosfæren fantastisk.

Især til holdkampene, hvor bl.a. serberne (der overraskede med at vinde sølv i holdturneringen), tyrkerne og russerne heppede og råbte som om de var til fodboldlandskamp. Det var fedt, og man mærkede, hvordan det kunne påvirke spillet. Både fordi man næsten ikke kunne tale sammen med hverken makker eller trænere på baglinjen. Og også fordi det føltes som at have hele hallen imod sig. Det var god erfaring.

Udover de fede oplevelser på banen og i hallen havde vi et superfedt sammenhold i truppen og med de danske landstrænere, der var med. Selvom vi var afsted i 11 dage (det længste jeg har prøvet) havde vi det fedt på hele turen samtidig med, vi lærte noget og fik nogle store oplevelser. F.eks. lærte jeg, at man altid skal have ketcher og sko og et ekstra sæt tøj i håndbagagen, så man ikke misser den første tur i hallen, mens man løber rundt og leder efter et sted man kan købe et par sko (min bagage kom først efter 24 timer).

Badmintonmæssigt gik det også rigtig godt. Danmark vandt holdturneringen for 8. gang i træk, og tog 3 guldmedaljer og 3 bronzemedaljer i den individuelle turnering.

Jeg spillede selv en rigtig god turnering, og efter et lidt ærgerligt nederlag i mixdouble i QF fik jeg oprejsning i HD, som jeg vandt sammen med Mads Juel Møller.

“En vanvittig oplevelse!”

Christian Faust Kjær
Viby Badminton Klub 

Læs også

Malaysia Masters • Super 500 • D3

2 herresingler, 2 herredoubler og én mixeddouble er videre fra Dag 3 ved Malaysia Masters …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.