EWTC 2016: Damerne klar til Bulgarien

Loading

Ligesom mændene skulle de danske kvinder op imod Tyskland ved Hold-EM i semfinalen.
Der var lagt op til en spændende kamp, hvor mange kampe godt kunne tippe begge veje.

Første kamp var i 1. damesingle, hvor Line Kjærsfeldt skulle forsøge at besejre Karin Schnaase. Danskeren havde inden dagens opgør tabt 6 ud af 7 opgør til tyskeren, så Line havde statistikkerne imod sig. I 1. sæt var Line Kjærsfeldt styrende og pressede sin tyske modstander. Det lignede en sætsejr, da Kjærsfeldt var foran med hele 11-2 og derefter også 19-14, men på imponerende vis kæmpede Schnasse sig tilbage. Hun kom på 20-20 og dette comeback så ud til at ryste Kjærsfeldt, som endte med at tabe 22-20. Meget ærgerligt for danskeren. I 2. sæt var tyskeren ovenpå og Kjærsfeldt fandt aldrig rigtig sit niveau i 2. sæt. Det blev til at bittert nederlag til Kjærsfeldt på 22-20 og 21-14. Danmark var dermed presset inden de næste par kampe.

De to næste kampe var ligesom i kvartfinalen 2. og 3. damesingle og her huserer Anna Thea Madsen og Mette Poulsen for Danmark.

Anna Thea skulle helt ud ombolde i første sæt før at sejren kom i hus, 23-21. Andet sæt var ikke nær så tæt, og med 21-15 kunne Anna Thea gøre det til 1-1 i landskampen. Mette Poulsen fulgte op på storsejren i kvartfinalen og med 16 og 8 bragte hun Danmark foran 2-1.

Fjerde og afgørende kamp var så damedouble. Her var det Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl der skulle spille. Den danske superdouble gav ikke overraskende 13 i første sæt til tyskerne, og i andet sæt måtte tyskerne så trække sig, og dermed fik Christinna og Kamilla en sejr. 3-1 sluttede holdkampen, og kvindelandsholdet er der med klar til morgendagens finale, hvor modstanderen hedder Bulgarien.

Resultaterne fra hold EM 2016

Læs også

Fruergaard efter afgørende sejr: Det var bare fedt at få lov til at repræsentere vores land

De danske damer besejrede Rusland i semifinalen ved EM for dame- og herrehold. Maiken Fruergaard …