For et år siden var Sara Thygesen ude med en knæskade i 5 måneder….

Loading

Steen Schleicher Pedersen skriver på sin facebook side den 11. marts 2020 følgende (hvilket bringes her med tilladelse fra SSP):

“For et år siden var Sara Thygesen ude med en knæskade i 5 måneder. 

Dengang prøvede hun at spille DM(2019) fordi knæet føltes parat, det var det desværre ikke og skadesperioden blev forlænget. Det tog noget tid at komme tilbage på niveauet fra før skaden. Lang tid så vidt jeg husker. 

Først til VM i August er der små tegn på godt spil, det samme i september i Kina og i Hongkong slår hende og Maiken Fruergaard et Top10 par fra Korea. 

Det store gennembrud kommer i Januar 2020. Efter et 1. runde nederlag i Malaysia, når de finalen i Indonesien, i en turnering som er super stærkt besat….alt hvad der kan krybe og gå…..stærkere end både VM og OL. De ikke bare når finalen de har to matchbolde til at vinde den. Det er en gamechanger turnering, ikke kun pga resultatet, men også fordi det bliver opnået med en god spillestil. 

Jeg er ret sikker på at det seriøst diskuteres om ikke det bedste er at droppe Thailand Masters ugen efter og bare rejse hjem, og nyde sejren. Det ender med at pigerne dropper Thailand, men Sara tager til Bangkok for at spille mix med Niclas Nøhr. De når kvartfinalen hvor de taber fredag til et malaysisk par. 

Derefter følger holdturnering, DM og EM inden Sara igen bliver skadet. 

Her er Saras 2020 program frem til hun desværre igen bliver skadet:

7. Januar 1 runde Malaysia DD
14. Januar kval XD Indonesien
15. Januar 1 runde DD og XD Indonesien
16. Januar 2 runde DD Indonesien
17.  Januar kvartfinale DD Indonesien
18.  Januar semifinale DD Indonesien
19.  Januar finale DD Indonesien
20. Januar rejsedag Jakarta til Bangkok
22. Januar 1 runde XD Thailand (skulle ellers have spillet kval.)
23.  Januar 2 runde XD Thailand
24.  Januar kvartfinale XD Thailand
25 el. 26 Januar rejsedag Bangkok – København
27.  Januar Holdturnering i Odense XD
31. Januar Holdturnering i Odense DD og XD
7.  Februar DM i Århus DD og XD
8. Februar DM i Århus DD og XD
9. Februar DM i Århus DD og XD
10. Februar Rejsedag København – Lievin, Frankrig
11. Februar DK – Holland DD
12. Februar oversidder mod Irland
13. Februar DK – Estland
14. Februar SKADET

Er nødt til at melde afbud til Spain masters og All England. Heldigvis ser det ud til at OL kval’en i DD stadig holder. 

Dette opslag skulle gerne illustrere, at mange spillere er igennem et presset program. 

Når trænere fra tid til anden “advarer” mod at spille for meget, i relation til en ekstra turnering, en ekstra holdkamp eller en ekstra kategori, så er det på baggrund af sandsynligheder. Fordi man vurderer at der procentvis er en større risiko ved at gøre et eller andet, i dette tilfælde spille en ekstra turnering. 

Nogle gang bliver man enige andre gange ikke. Og der er jo ingen facitliste, så mange gang går det heldigvis godt, selvom man beslutter at spille en turnering, en holdkamp eller en kategori ekstra (sandsynlighed), som f. eks. Anders Antonsen som stillede op i HD til DM. Det var efter min mening en tåbelig idé – i et OL år, men han slap afsted med det. Jeg mener stadig han tog en dårlig beslutning, ved at øge sin skadesrisiko uden tilstrækkelig udsigt til en værdifuld belønning. 

Desværre bliver mange af disse ” det gik jo fint nok” beslutninger brugt som argumenter i fremtidige lignende situationer. Derfor er det vigtigt at lægge mærke til denne uheldige og ærgerlige situation med Sara. Og det er ikke let, for man ved jo ikke om skaden var kommet selvom hun havde fået en pause på et tidspunkt. Og hvad skulle hun have valgt fra? Sælge sin XD makker i Thailand? Svigte klubben der betaler hendes “sikre løn” henover året, eller DM som af Badminton Danmark bliver set som betaling for deltagelse på forbundstræningen. 

Det er ikke let, men jeg håber virkelig at skaden ikke er så alvorlig som sidst år og at den ikke koster Sara mere end den allerede har gjort, og sætter den lovende DD langt tilbage igen.”

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.