Caroline fik badminton og meget mere på Skyum Idrætsefterskole

Loading

Denne artikel er en del af vores content partner program og er lavet sammen med Skyum Idrætsefterskole.

Caroline Schleef valgte som 16-årig at tilbringe et år på Skyum Idrætsefterskole, fordi skolen gav hende mulighed for at spille badminton på højt niveau og samtidig dyrke mange andre sportsgrene.

Da Caroline Schleef fra Glyngøre i Nordvestjylland skulle vælge efterskole, var hun ude og kigge på flere forskellige tilbud. Der skulle dog ikke meget betænkningstid til, før valget faldt på Skyum Idrætsefterskole. Skolen passede akkurat ind i den sportsglade piges drøm om at udvikle sig som badmintonspiller, men gav hende samtidig også mulighed for at dyrke en masse andet sport end kun badminton.

– Jeg vidste, at jeg gerne ville på en efterskole, hvor man kunne spille badminton. Men jeg ville også gerne kunne spille fodbold og dyrke gymnastik og lave alt mulig andet, og der er ikke mange andre steder end Skyum, hvor man kan gøre det, fortæller den i dag 18-årige badmintonspiller fra Team Salling, der var en del af Skyum Idrætsefterskoles elevhold 2012-2013.

Fra M-rækkespiller til elitespiller
Caroline havde sat sig et mål med sin badmintontræning på efterskolen. Hun ville gerne rykke en række op – fra U17-mesterrækken til eliterækken – men heller ikke køre sur i alt for meget badmintontræning.

– Jeg ville gerne blive bedre, men også stadigvæk synes, det var sjovt, for jeg var nået til et punkt, hvor jeg lidt havde mistet gejsten, fortæller hun.

I dag kan den unge nordvestjyde konkludere, at begge ting lykkedes. Ikke nok med at hun fik et tæt fællesskab med de øvrige badmintonspillere og en udfordrende træning, men hun formåede også at nå sin målsætning om at rykke op i eliterækken.

– Vi var en lille gruppe badmintonspiller, og det gjorde, at man kom til at kende hinanden rigtig godt. Fællesskabet var noget helt andet, end det man var vant til i klubberne. Fordi vi ikke var så mange, var der også meget fokus på os hver især, og det er måske noget, man ikke rigtig har prøvet ude i klubberne, fortæller hun.

Varieret træning på alle niveauer
Caroline havde fire træningspas om ugen på efterskolen. Udover de to obligatoriske morgentræninger, som følger med, når man vælger badminton som profilfag, så havde hun også valgt badminton som valgfag to gange om ugen.

– Træningen var meget forskellig, også i forhold til, hvornår på året det var. I starten havde vi meget fokus på at forbedre den tekniske del, mens træningen i løbet af året blev mere kamppræget, så vi kunne blive klar til DM og andre stævner, fortæller hun.

Selvom niveauet blandt spillerne af og til var meget forskelligt, blev træningen altid tilrettelagt, så alle fik noget ud af det.

– Når vi ikke var så mange, kunne Thomas (træneren, red.) sagtens tilrettelægge træningen efter de forskellige niveauer. Nogle gange spillede vi også mod nogen på et andet niveau. Det var mere for hyggens skyld, men det skal der også være plads til, lyder det fra Caroline.

Mange fælles badmintonoplevelser
En af de helt store oplevelser, som Caroline fik med Skyum Idrætsefterskole, var, da hun sammen med de øvrige af skolens badmintonspillere deltog ved Landsmesterskaberne for efterskoler.

– Det var en vildt god oplevelse. Vi spillede og støttede hinanden, og det var sjovt at spille mod andre efterskoler. Det var et fedt stævne, hvor man også fik vist, hvor meget man havde lært, fortæller hun.

Caroline deltog ligeledes i Nordjyske mesterskaber for efterskolehold. Her var det ikke kun elever med badminton som profilfag, der stillede op for skolen, men også andre, som havde badminton som valgfag.

– Ikke alle var lige gode, så det handlede bare om at have det sjovt, så der oplevede man virkelig sammenholdet. Det hele blev selvfølgelig også bedre af, at vi vandt, siger hun.

Med sejren kvalificerede Skyum Idrætsefterskoles badmintonhold sig endvidere til DM for efterskolehold, hvor det blev til en 2. plads i A-rækken.

Unikt fællesskab
Netop sammenholdet – ikke kun blandt badmintonspillerne, men med de over 160 øvrige elever på efterskolen – er noget, som Caroline har sat stor pris på og nyder godt af den dag i dag, hvor hun stadig har kontakt med rigtig mange af vennerne fra efterskoletiden.

– Det var rart at være et sted med så mange andre unge, der havde de samme interesser i forhold til sport. Det var superfedt at støtte hinanden til de mange forskellige sportsarrangementer, og det gjorde bare, at man fik et helt specielt fællesskab sammen, afslutter Caroline.

Er badmintonlinjen på Skyum Idrætsefterskole noget for dig?

Læs mere om badmintontræningen og se video fra den daglige træning lige her.

Om badminton på Skyum Idrætsefterskole:
* 10 elever har valgt at tage badminton som profilfag i skoleåret 2014-2015.
* Der er obligatorisk morgentræning hver mandag og onsdag i en time og 20 minutter.
* I løbet af de fem år, hvor badmintonlinjen har eksisteret, har både nybegyndere og elitespillere været en del af træningen.
* Der lægges ikke vægt på dit niveau, inden du starter på skolen, men på din lyst til at spille, blive bedre og tage imod nye udfordringer.
*  Alle skolens elever får desuden en træner-lederuddannelse, mens de er på skolen. Her er det også muligt at vælge en træner-lederuddannelse i badminton.

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.