Gennembrud: Småkage-konflikten er afsluttet

Loading

Badminton Danmark og de fem spillere – Joachim Fischer, Carsten Mogensen, Mathias Boe, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl – er glade for at meddele, at man har fundet en løsning, der gør det muligt at genoptage samarbejdet. Dette betyder, at spillerne igen deltager i landsholdets aktiviteter herunder træning, holdturneringer og individuelle turneringer, hvor Badminton Danmark forestår udtagelserne. De fem spillere er alle udtaget til VM i Jakarta i august.

Henrik Parkhøi tog initiativ til at skabe en dialog mellem parterne med henblik på at finde en løsning på konflikten. De efterfølgende uger har der været arbejdet intenst på at finde en løsning, men det har det også været vigtigt at sikre nogle fremtidige rammer for samarbejdet, der minimerer risikoen for en potentiel ny konflikt.

– Det er vist ingen hemmelighed, at fronterne var trukket meget skarpt op, da jeg tog initiativ til dialogen. Så udover at få overblik over de forskellige aspekter i konflikten og se på løsningsmuligheder, har det været centralt at etablere en fælles forståelse for, hvorledes det fremtidige samarbejde skal fungere, siger Henrik Parkhøi.

Selve konflikten er løst ved, at begge parter anerkender, at de vil leve op til den gældende kollektive aftale og de individuelle landsholdsaftaler, der er indgået. Samtidig fastslås det, at der ikke må være konflikter mellem personlige aftaler og landsholdsaftaler.

Der er etableret et grundlag for at sælge landsholdssponsorater for de kommende år, som gør det muligt for alle spillere at deltage.

– Vi er glade for at have de fem spillere tilbage. Det er klart, at vi foretrækker at alle vores topspillere repræsenterer Danmark. Vi sætter pris på den indsats, der er ydet af alle parter for at finde en løsning, og vi er naturligvis glade for den rolle og de muligheder Henrik Parkhøi har budt ind med i denne proces. De vigtige skridt er taget, og der er stadig nogle ting, der skal falde helt på plads, inden vi er tilbage i fuld business, siger Rene Toft, formand for Badminton Danmark.

– Vi er glade for, at vi igen kan repræsentere Danmark både til holdmesterskaber og individuelle mesterskaber. Samtidig er det rart at kunne rette fokus 100 pct. mod at spille badminton igen – det er trods alt det, som vi er bedst til, siger Joachim Fischer.

– Det har taget lidt tid at vende os til tanken om at genoptage samarbejdet. Nu er vi tilbage, og det betyder også, at vi vil se fremad. Vi har alle sammen et fælles mål, og det er at vinde medaljer ved de store mesterskaber, siger Mathias Boe

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.