Hør om OL 2024 • lyt til podcasten “Sportsverden”

Loading

Nicklas Degn, fra Radio4, og vært på “Sportsverden” skriver følgende på X den 6. marts 2024:

“🏊 Svømning i Seinen.

🤺 Fægtning i Grand Palais.

🏐 Og volleyball foran det Eiffeltårn, som alle medaljerne har et stykke af smeltet i sig.

Og så har jeg slet ikke nævnt den store åbningsceremoni, der ifølge Macron kommer til at foregå på selv samme Seine-floden, og som skal gøre Paris-åbningen til den mest åbne åbningsceremoni nogensinde. Ikke noget koldt atletikstadion, nej, nej – her skal alle kunne se med lige midt i Paris. 

Ambitionerne er til at tage at føle på op til OL i Paris, der begynder om under fem måneder. Tidsplanen holder, og der er tænkt over hver enkelt detalje lige ned til det byggemateriale og det genbrugte fiskenet, der er blevet til de madrasser, som atleterne skal sove på, og som gør OL i Paris til det mest bæredygtige nogensinde.

🇫🇷 Men det er ikke alle parisere, der er lige tossede med det OL-cirkus, der så småt begyndte at flytte ind i byen allerede for seks år siden.

I det udfordrerede nordlige Paris, hvor St. Denis ligger langt fra smukke karrérer og arondissementer, frygter de, at OL ender med at gentrificere området og rykke middelklassen ind, mens de nuværende beboere må ryge ud.

Det siger noget om, hvilken massiv maskine de store sportsbegivenheder er blevet, hvilke omfattende krav, der stilles, samt hvordan det er umuligt at gøre alle tilfreds – men hvor behovet for en fest i weekenden kan ødelægge almindelige menneskers hverdag.

🎧 Alt det er fortællingen i seneste udgave af “Sportsverden” på @radio4dk, som du kan lytte til på podcast nu.

🎙️ Den i Paris-bosatte danske journalist på @FRANCE24, @KatrineLyngso, fortæller om at dække OL-forberedelserne og om parisernes syn på både OL-fest og -kaos.

🍎 Lyt på Apple Podcast: 

podcasts.apple.com/th/podcast/et-…

📲 Lyt på diverse podcasttjenester: 

pod.link/1725320466/epi… “

______________________________________________________

Badmintonbladet 🇫🇷 Per Damkjær Juhl

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.