Her er DM-finalisterne – flere overraskelser iblandt

Loading

Når DM-finalerne i morgen spilles er der flere spillere, der får debut på den allerstørste hjemlige badmintonscene. TV2Sport blænder op for finalerne kl. 12.30, hvor du blandt andet kan se om det lykkedes verdens nummer to Jan Ø. Jørgensen at vinde sit fjerde DM-guld, eller om finaledebutanten Anders Antonsen skal vinde sit første.

DM har i året været præget af en del afbud fra de bedste spillere. Carsten Mogensen, Mathias Boe, Joachim Fischer, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen meldte afbud umiddelbart før turneringen, og til den liste kom så skaderne til Viktor Axelsen, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Kim Bruun.

Trods dette, er der stadig en del kendte ansigter. Sara Thygesen og Maiken Fruergaard var sidste år i finalen i damedouble, og det er de igen i år. Denne gang er de dog favoritter, hvor modstanderne hedder Alexandra Bøje og Lena Grebak, i modsætning til Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sidste år. Blot 17-årige Alexandra Bøje står i sin første senior DM-finale.

Læs også: 17-årig Højbjerg-spiller er finaleklar ved DM

Fruergaard og Thygesen er også med i mixeddouble-finalen, hvor makkerparret har henholdvis Søren Gravholt og Mathias Christiansen med sig. For Sara Thygesen er det anden mixeddouble-finale i træk, men altså denne gang med Mathias Christiansen i stedet for Niclas Nøhr. Begge herrer står til gengæld i deres første senior DM-finale.

Damesingle-finalen bliver en gentagelse af 2015-finalen, hvor Line Kjærsfeldt og Mette Poulsen også mødtes, ved den lejlighed vandt Kjærsfeldt sit første DM.

Jan Ø. favorit til DM-titel
Førsteseedede Jan Ø. Jørgensen er ikke overraskende klar til finalen i herresingle, og her møder han Anders Antonsen som står i sin første DM-finale. Med de mange skader i herresingle har de to finalister kun skulle spille to kampe hver på vej til finalen. Det bliver til Antonsens første senior DM-finale.

Herredoublen bliver bliver helt uden Danmarks tre højest rangerede par. I finalen mødes Mathias Christiansen/David Daugaard og Frederik Colberg/Rasmus Fladberg.

Læs også: Ung fan efter mange DM-afbud: Jeg er pisse skuffet

Mathias Christiansen og David Daugaard slog i semifinalen Mads Conrad og Mads Kolding, og Frederik Colberg og Rasmus Fladberg slog Kim Astrup og Anders Skaarup, mens Mathias Boe og Carsten Mogensen som sagt meldte afbud.

Herredouble-finalen bliver således med to par, der aldrig tidligere har været i en DM-finale i herredouble, men Rasmus Fladberg har trods alt stået i en finale før. Det skete sidste år, hvor han overraskende vandt i herresingle.

DM finalerne starter kl. 12.30 og kan ses på TV2Sport.

Resultaterne fra DM i badminton

Læs også

TSS-AB Aarhus: Overraskelsernes kamp

Det første kvartfinaleopgør mellem TSS og AB Aarhus bød på flere overraskelser. Allerede før kampen …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.