Odense OBK giver unge løver chancen

Loading

Når Odense OBK tager imod det tidligere mesterhold Greve i Badmintonligaen, er det to hold der lige skal have rystet fjerdragten en ekstra gang efter tirsdagens ligakampe, hvor begge hold tabte klart med cifrene 1-5.

Odense OBK tabte tirsdag ikke så overraskende på udebane til medaljefavoritterne Team Skælskør-Slagelse, mens Greve på hjemmebane måtte se gæsterne fra Skovshoved tage en klar sejr med hjem til Nordsjælland.

Cheftræner Lennart Engler har rystet posen en ekstra gang for at stable et slagkraftigt mandskab på benene, efter at Frederik Søgaard er sat udenfor de grønne baner på grund af en operation for akut blindtarmsbetændelse i sidste uge.

”Vi har virkelig måtte kigge dybt i posen for ikke at ødelægge det for vores andre hold i divisionerne. Emil Hybel Kristensen, der gjorde det rigtig godt mod Team Skælskør-Slagelse, må ikke spille i denne runde fordi han trådte ind som reserve i tirsdags for Frederik Søgaard”, fortæller Lennart Engler.

Det giver debut til unge talentfulde Mads Thøgersen, der går ind i herredouble med Paw Eriksen.

Dermed stiller Odense OBK op med den yngste herredouble nogensinde i ligaen. Begge er blot 17 år, men har dog begge prøvet at optræde på de store scener. De var således sammen EM i herredouble for U17-spillere i foråret 2016, og de var også de bærende kræfter da EM-titlen for hold blev sikret ved samme turnering.

Mads Thøgersen og Paw Eriksen møder stærke Mathias Christiansen og David Daugaard, og cheftræner Lennart Engler betoner da også, at Mads og Paw er med på ligaholdet for at lære og suge erfaring til sig.

Også ny konstellation i mixeddouble
I mixeddouble stiller Odense OBK ligeledes med en helt ny konstellation Camilla Martens og Mikkel Normann. De møder Isabella Nielsen og Mikkel Delbo Larsen, og her nedtoner Lennart Engler også forventningerne til en hjemmesejr, men håber på at Odense kan fighte sejre hjem i nogle af de øvrige fire af kampens opgør.

”De resterende fire kampe ser ud til at være helt åbne, og vi sætter vore lid til, at Sara Thygesen og Maiken Fruergaard lever op til deres placering som nr. 19 på den seneste verdensrangliste”, siger Lennart Engler.

Ellers er det i singlerne at Odense OBK skal hente sejrene, spår Odenses cheftræner.

OBK’s Airi Mikkela skal møde Amalie Hertz Hansen, og det kan blive en rigtig tæt og spændende kamp, hvor fysikken kommer til at spille med.

I 1. herresingle skal Steffen Rasmussen møde en gammel kending, Kim Bruun, som Steffen plejer at have et godt tag på i holdkampene. Og i 2. herresingle ligner der en lang og hård kamp, når OBK’s Patrick Bjerregaard møder finske Kalle Koljonen der også er kendt i Odense, idet han tidligere har trænet på Badminton Academy Odense, der har base i OBK-hallen.

”Der er en rigtig god stemning på holdet, og vi håber på at hente point både i torsdagens hjemmekamp mod Greve, og på mandag hvor vi skal en tur til Solrød Strand”, siger Lennart Engler.

Pressemeddelelse Odense Badminton Klub

Læs også

Udlandet tiltaler de danske spillere: Godt setup, spændende kulturmøde og de store kampe

BadmintonBladet sætter i denne uge fokus på, hvorfor så mange danske spillere vælger at rejse …