Højbjerg: Faldt med æren i behold

Loading

Helt som forventet tabte Højbjerg Badminton Klub på hjemmebane til Skovshoved i 3. runde af Badmintonligaen. Nederlaget blev på 1-5, men trods cifrene faldt Højbjerg med æren i behold.

Det største lyspunkt var selvfølgelig sejren i 2. herresingle, hvor Morten Brødbæk vandt over Christian Lind Thomsen med 8-21, 21-8, 21-16. Brødbæk begyndte ellers noget rustent, og eftersom det var den sidste kamp, frygtede man lidt en 0-6 øretæve. Men Højbjerg-spilleren kom stærkt tilbage i 2. sæt, hvor Skovshovedspilleren til gengæld virkede rusten. Efter en herrefight vandt Morten Brødbæk 3. sæt 21-16 og dermed kampen.

I mixeddouble vandt Martin Faaborg og Emilie Juul Møller lidt overraskende 1. sæt over Anne Skelbæk og Joachim Fischer med 21-19 efter til tider glimrende spil. I 2. sæt fik ikke mindst Fischer gang i spillet, og Skovshoved-parret vandt 21-7. 3. sæt var lidt mere jævnbyrdigt, men cifrene 21-12 til Skelbæk og Fischer afspejlede dog forskel.

Der var også forskel i de to indledende doubler, om end Højbjergs undertippede spillere egentlig gjorde det ganske godt. I damedouble mødte de hidtil ubesejrede Line Nørgaard og Nanna Vestergaard Skovhoveds verdensklasse-duo Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, der vandt 21-10, 21-14. I herredoublen mellem Morten Bødskov/Jakob Staael og Mads Conrad-Petersen/Carsten Mogensen var cifrene en smule bedre – 11-21, 17-21 – uden at det dog blev rigtig spændende.

I 1. herresingle begyndte Kasper Dinesen godt mod Emil Holst, men sidstnævnte fik stille og roligt styr på spillet og vandt 1. sæt 21-19. I 2. sæt var forskellen større – Holst vandt 21-10.

I damesingle mødte Højbjergs unge stjernefrø Alexandra Bøje Skovshoveds  lidt ældre Natalia Koch Rohde. Det blev en seværdig kamp, hvor Alexandra lige manglede de sidste marginaler for at kunne hamle op med Skovshoved-spilleren, der vandt 21-17, 21-16.

Højbjerg har nu overstået sidste sæsons 3 medaljevindere, men det betyder ikke, at de resterende kampe bliver nemme, om end der i nogle af kampene gerne skulle være muligheder for Højbjerg-point. Allerede på fredag d. 2. oktober går det løs på udebane mod Gentofte, der ligger på 9. pladsen med 3 point – Højbjerg ligger sidst uden point efter de tre første runder.

Af Ingolf M. Graae, kommunikationsansvarlig i Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …