Carolina Maríns anden VM-sejr var uden mislyd. Foto @ BWF Youtube

VM-arrangører undskylder brøler overfor Marin

Loading

Søndag genvandt den spanske badmintondronning Carolina Marin VM-titlen i damesingle i Jakarta. Men den nationalmelodi der blev spillet for hende ved præmieoverrækkelsen var usædvanlig.

Arrangørerne afspillede en version af nationalmelodien, som ikke har været brugt siden diktator Francos tid. Melodien er den samme som dengang, men der ingen tekst til længere. Det har der ikke har været siden 1978, da Francos version blandt undsagt. Dermed er den spanske nationalmelodi en blandt kun fire nationalmelodier uden tekst (de andre er Bosnien/Hercegovina, Kosovo og San Marino).

Det internationale badmintonforbund (BWF) undskylder på egne og det indonesiske badmintonforbunds vegne over for Marin i en pressemeddelse.

– En ældre version af melodien blev spillet under medalje-overrækkelsen i damesingle efter Carolina Marins forsvar af titlen, som hun vandt for et år siden, lyder det fra forbundet.

– BWF og de indonesiske arrangører beklager den uheldige fejl.

Carolina Marin gjorde ikke noget drama ud af brøleren og smilede blot skævt under præmieceremonien. Det havde hun også god grund til.

Se klip med Carolinas reaktion længere herunder

Kilde: BWF og Wikipedia

Læs også

Carolina Marin trækker sig fra sæsonfinalerne

Den forsvarende olympiske mester i damesingle, Carolina Marin, har været nødt til at trække sig …