Jacob ved VM i Indonesien i 2015. Foto: @Privat

Jacob Ø retur til Greve og Team Storstrøm

Loading

Tidligere tysk landstræner Jacob Oehlenschlæger er retur i Danmark, og han har ikke ligget på den lade side, og er således allerede engageret i Greve Badminton og Team Storstrøm.

I forhold til Greve er det et “velkommen tilbage”, da Jacob før tiden i Tyskland var tilknyttet som chefungdomstræner. Det er dog ikke den rolle som han er tilbage i.

– Stillingen jeg har i Greve er Sportschef. Det betyder at jeg modsat tidligere skal arbejde mere på tværs af klubben, og derved sikre en rød tråd gennem klubbens arbejde, jeg har samtidig ansvaret for Badmintonligaholdet og træning tirsdag og torsdag, fortæller Jacob.

Stillingen er således ikke blot tid i hallen hvor spillere skal trænes, men også i stor grad en rolle hvor sparring med bestyrelsen, og udvikling af Greves samarbejde med skoler står højt på listen.

– I forhold til bestyrelsen vil der være meget arbejde med ”hvor vi vil hen”, og hvordan vi strategisk får skabt struktur og målsætninger for hvad der skal nås, så vi i Greve kan blive endnu bedre.

-Skolereformen har også sat sit præg på Greve, og derfor er en af opgaverne også at se på hvordan vi kan lykkedes i kommunen. Kan vi for eksempel tænke det på en ny måde i forhold til nogle af de barrierer vi oplever, står i vejen for at det lykkedes.

Det er dog ikke et skifte af den overordnede retning for Greve, og elite og det at være rigtig gode stadig står på agendaen, det skal dog kombineres mere på tværs af klubben.

– Vi vil gerne være rigtig gode, men vi vil også gerne favne dem som ikke tænker de skal være verdens bedste. Elite er stadig vigtig – men vi prøver at ligge flere kræfter i andre aspekter. Vi har dygtige spillere og det skal blive ved med at være sådan. Klubben er for alle og alle er velkomne.

En anden del af Jacobs tid vil blive brugt på Team Storstrøm, en landsdel i Danmark hvor der ikke er ret meget badminton, og hvor Jacob selv er bosat. Det er derfor med stor glæde at Jacob er knyttet til projektet.

– Jeg er lidt ked af at der er en landsdel hvor der ikke er ret meget aktivitet, og forhåbentlig kan jeg hjælpe med at øge aktiviteten gennem min erfaring.

En af de ting som har fanget Jacob ved Team Storstrøm er tankerne bag, hvor træningsfællesskaber ikke længere er farlige, og entusiasme og lyst er driverne bagved arbejdet.

– Det er fantastisk at opleve at man som klubber kan gå sammen for det fælles bedste. En af udfordringerne er at så snart at der kommer en spiller der kan en lille smule søger de nordpå, fremfor at blive i området og derved trække andre med op. På sigt vil det også gøre at man er mindre sårbar hvis nogle så vælger at søge nordpå. Målet er således ikke at skabe et nyt Badmintonligahold, men derimod at skabe et fællesskab og træningsmiljø der gør at man ikke bare skifter væk ved første mulighed.

Jacob går derfor en spændende tid i møde, og har med Greve allerede været i kamp i Badmintonligaen tre gange, her er det blevet til syv point, og en nuværende andenplads i grundspillet. Næste kamp er fredag d. 7. oktober hvor Greve skal en tur til Værløse.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …