Emilie Juul Møller og Jakob Staael leverede en koncentreret indsats mod AB. Foto @ Tine Bay

Højbjerg: God sejr i lokalbraget

Loading

I en kulisse, der var et lokalopgør værdigt, vandt Højbjerg Badminton Klub i 5. runde i badmintonligaen på hjemmebane over lokalrivalerne fra Aarhus Badmintonklub (AB). De mange tilskuere skabte en supergod stemning, og på banerne blev der i den grad gået til stålet.

Højbjerg vandt kampen 4-2, men indledningsvis var der ikke meget, der pegede i retning af Højbjerg-sejr. I 1. runde mødte Alexandra Bøje i damesingle AB’s malysiske spiller Lim Yin Fun, mens damedoublen Nanna Vestergaard og Line Nørgaard på den anden bane mødte Trine Villadsen og Lim Chiew Sien. 1. sæt gik i damesinglen forholdsvis let til AB’eren – 21-14, og i damedoublen vandt AB’erne 1. sæt 21-19. Men så kom alle tre Højbjerg-piger i den grad op i omdrejninger. Alexandra tog 2. sæt 21-14, mens damedoublen vandt 21-13. I et højdramatisk og velspillet 3. sæt vandt Alexandra Bøje over en dødtræt Lim Yin Fun med 21-19. På den anden bane kørte Nanna og Line på det nærmeste modstanderne over i 3. sæt med 21-10.

2-0 til Højbjerg og fantastisk stemning i hallen.

Anden kamprunde bød på 1. herresingle mellem Kasper Dinesen og AB’s Anders Antonsen og mixeddouble mellem Emilie Juul Møller og Jakob Staael og AB’s Emilie Furbo og Andreas Berthelsen. I herresinglen satte en utroligt velspillende Kasper Dinesen sig lidt overraskende på 1. sæt, som han vandt 21-15. Han kom også fint fra start i 2. sæt, men i velkendt Anders Antonsen-stil fik han sig hevet op ved håret og vandt sættet 21-16. Her frygtede man måske lidt, at Kasper Dinesen ville gå ned i 3. sæt og bagud 0-6 tydede da også i den retning, men så hev han sig op ved hårrødderne og gav kamp til stregen. AB’eren vandt dog 3. sæt 21-18 og dermed kampen, men Kasper Dinesen kunne være sin indsats mere end bekendt i en kamp på meget højt niveau i ligasammenhæng.

Mens der var spænding i herresinglen, var spændingen i mixeddoublen stort set fraværende – Emilie Juul Møller og Jakob Staael vandt sikkert 21-14, 21-11.

Med den hurtige sejr i mixeddouble var Højbjerg foran 3-0, hvilket der vist ikke var så mange, der havde set komme.

I 3. spillerunde mødte Morten Brødbæk i 2. herresingle Flemming Quach. Det blev en tæt og intens kamp, hvor man hele tiden følte, at en koncentreret og tændt Morten Brødbæk havde fat i den lange ende. Det havde han også, selv om den måske ikke var så lang. Begge sæt blev afgjort i nervepirrende ombolde – 22-20, 23-21 til Morten Brødbæk.

Dermed var Højbjerg foran 4-1 og havde vundet kampen. Den sidste kamp, herredoublen mellem Højbjergs Martin Faaborg og Morten Bødskov og AB’s Oliver Babic og Rasmus Bonde, gik i gang mens Morten Brødbæk var ved at gøre arbejdet færdig på den anden bane. Hans sejr satte sit præg på herredoublen, der nu ikke var afgørende, og kampintensiteten kom aldrig op i højeste gear. AB-parret vandt 1. sæt 21-17. Martin og Morten kom langt bedre med i 2. sæt, men tabte så alligevel tråden og dermed også sættet – 21-18.

Med Højbjergs sejr og rundens øvrige resultater blev der vendt lidt op og ned på stillingen. Højbjerg er avanceret til 5. pladsen med 6 point, men det er måske værd at bemærke, at pointforskellen mellem nr. 4 og nr. 10 kun er 3 point.

Højbjergs næste kamp er torsdag d. 26. nov. på udebane mod nr. 10 – Odense Badminton Klub (OBK).

Af Ingolf M Graae, Kommunikationsansvarlig i Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …