Badminton Danmark skal have ny bestyrelsesformand!

Loading

Badminton Danmarks bestyrelsesformand Rene Toft stopper ved Årsmødet lørdag den 13. juni 2020, i året, hvor Badminton Danmark fejrer sit 90 års jubilæum, og kort tid efter Thomas og Uber Cup den 16.-24. maj 2020 i Aarhus. 

Sikke en begivenhed at have som sin afsked. 

SØNDERJYDEN
…….har været formand siden 2013 og dermed været med i perioden, hvor den blødende medlemsnedgang endelig blev stoppet, og vi alle endda i de seneste år har oplevet en svag stignng. 

Han spillede for Over Jerstal, der i 70erne på et tidspunkt befandt sig i 3. division. Godt klaret af en jernbaneby i det sønderjyske med ca 1.000-1.200 indbyggere.

Som ganske ung mødte jeg af og til Rene Toft i det jyske, på trods af aldersforskellen.

Jeg må have set ham, eller rettere hørt ham enten i Over Jerstal ved et ungdomsstævne eller en seniorholdkamp i den gamle hal på Østerbrogade i Kolding. Bestemt hørt ham. Hans oratoriske evner har vi alle oplevet. 

UD AF RAMPELYSET, NED FRA TALERSTOLEN
Nu træder han så tilbage fra en position i rampelyset. Fra en position i en sport, vi er rigtig mange, der har en holdning til og mening om, mere eller mindre kvalificeret. Vi er et kritisk og åbenmundet folk, der er knap så flink til klappe folk på ryggen. 

At være bestyrelsesformand er en udsat post, frivillig, og ulønnet også, hvis ikke jeg tager fejl. 

Tilbage til medlemstal på 150.000-180.000 kommer vi aldrig. De tal var resultatet af mange års høje fødselstal i 60erne, 70erne og 80erne og relative begrænsede tilbud. 

Verden er anderledes i dag. 

Fødselstallet er styrtdykket. Der er sket en mindre eksplosion i antallet af tilbud. Vores verden er blevet beriget/“beriget” med en teknologisk udvikling og udfordring, som har ført meget godt med sig, men også medfødt inaktivitet og et pres på de såkaldt normale, fysiske udfoldelsesområder. Et pres på foreningskulturen. Frivilligheden. Og fx at gå i bad sammen.

TAK
…..hr Toft for dine mange års slid i toppen af dansk badminton. På trods af halvering af medlemstallet og, synes jeg, kraftigt forøget konkurrence i badmintonsporten, især fra mega-landene i Asien, har du været en del af et team, der har formået at holde Danmark i toppen.

Det team er vi på en måde alle en del af. Fra den mindste klub i yderste række til de største. Fra den utrættelige, ulønnede frivillige i en nedslidt hal til den feterede og godtlønnede træner. Fra den 5 årige miniton’er til stjernerne i Brøndby.

Vi er alle en vigtig del af vores sport.

Per Damkjær Juhl

Læs også

New World Ranking • “While Astrup/Rasmussen (🇩🇰) keep their 4th position safe, Søndergaard/Toft and Lundgaard/Vestergaard will enjoy a new career-high ranking”

Week 1️⃣6️⃣➖2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣ ➡️ = Asia Championships (S1000), European Championships (S500), Pan Am Championships (S300)⬅️ = …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.