BWF Events Manager, Major Events, Venu Mahalingam, styrer lodtrækningen til Vivo BWF Sudirman Cup 2015. Foto @ BWF

Sudirman Cup: Se Danmarks stærke pulje

Loading

Som et af de seedede hold, undgår Danmark de forsvarende Sudirman Cup-mestre fra Kina, når der næste gang spilles Sudirman Cup i Dongguan, Kina, til maj.

Lodtrækning til Sudirman Cup
Vivo BWF Sudirman Cup er titlen på det officielle VM i badminton for blandede hold. Turneringen afholdes hvert andet år i ulige år, og blev i 2013 spillet i Kuala Lumpur, Malaysia, hvor Danmark kom til semifinalen.

De 12 bedste lande er inddelt i 4 puljer med tre hold i hver. Danmark er kommet i den stærke pulje 1C med Indonesien og England. Mens også pulje 1D ser giftig ud med Korea, Indien og Malaysia. Der går to hold videre fra hver pulje til slutkampene.

Puljerne ser således ud:

1A: Kina, Tyskland og Thailand
1B: Japan, Taiwan og USA
1C: Danmark, Indonesien og England
1D: Korea, Indien og Malaysia

Om Sudirman Cup
Turneringen er opkaldt efter Dick Sudirman, en tidligere indonesisk badmintonspiller, grundlægger af og mangeårig formand for det indonesiske badmintonforbund (Bulutangkis Seluruh Indonesia) samt bestyrelsesmedlem og vicepræsident for International Badminton Federation (i dag BWF).

To danske finaler
Kina har vundet mesterskabet ni gange, Sydkorea tre gange og Indonesien en enkelt gang. Danmarks bedste placeringer er andenpladserne i Sudirman Cup 1999 på hjemmebane og 2011 i Kina, og derudover har det danske hold ni gange nået semifinalerne.

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.