“ Mit mål er at kunne støtte badmintonklubberne og motivere de spillere, der ikke kan træne på normalvis”

Loading

Anders Balle-Petersen skriver:

“Coronakrisen er godt i gang med at sætte dybe spor i dansk badminton. Det ses ikke kun i Danmark, men i hele verden, hvor badmintonklubber lukker ned for træningen og sender spillerne hjem. Det betyder desværre, at spillerne mangler deres foretrukne sted at træne og spille badminton.

Coronaen fik sit indtog midt i sæsonen, og kan gøre sommerhalvåret utrolig langt. Det kan endda risikere at udskyde den sædvanlige træning indtil sent på efteråret eller senere. Det kan slukke lyset for mange spilleres og frivilliges motivation til at holde gang i træningen og badmintonklubben, indtil foreningslivet åbner igen.

Jeg kommer selv fra en meget lille klub i Nordjylland. Da jeg selv var træner i klubben var der ca. 30 ungdomsspillere. Et beskedent fald i antal spillere kunne få fatale konsekvenser for klubbens eksistens. Både spillerne og de frivillige i klubben forstod heldigvis, hvordan man motiverede hinanden og skabte oplevelser for at bibeholde det forholdsvis lave spillerantal. 

Blandt andet kom Peter Gade på besøg i den lille klub, hvilket var en stor succes for spillerne og en inspiration for min egen trænerkarriere.

Peter Gade på besøg i Tylstrup Badmintonklub i 2012.

Jeg var på samme tid træner i en anden klub, hvor der desværre ikke var mange frivillige til at skabe rammerne for spillerne. Det var en stor opgave at motivere spillerne i min tid i klubben. 

Et par år efter jeg stoppede som træner, lukkede badmintonklubben ned. Uanset hvor godt sammenholdet er, er der efter min overbevisning stor risiko for, at andre klubber må lide samme skæbne, når vi kommer ud på den anden side af coronaen. 

Jeg håber, at klubberne kan imødegå nedgangen og holde kontakten til spillerne, så de er klar til at træne igen.

Jeg blev uddannet Diplomtræner på Aalborg Sportshøjskole i 2014, hvorefter jeg var fuldtidstræner i Norge indtil 2016. Jeg har siden været træner på Sjælland og er efter coronakrisen at finde på badmintonevents med DGI.

Jeg har på grund af coronakrisen og frygten for stor nedgang i badmintonsporten opstartet Badmintonnordic. 

Badminton har givet mig meget i løbet af mit liv. Nu føler jeg, at det er på tide at give tilbage igen. 

Mit mål er at kunne støtte badmintonklubberne og motivere de spillere, der ikke kan træne på normalvis. 

Det gør jeg ved at give 20% af overskuddet til de klubber, der ønsker det.Du kan se mere på https://badmintonnordic.dk.”

Læs også

Race To Paris 2024

Source: Statminton, X🏸 Men’s Singles🗓 16 April 2024 Christie 🇮🇩 switches position with Antonsen 🇩🇰 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.