Mandfolkepræstation sender Jan Ø i finalen

Loading

I endnu et opslidende drama ved Indonesia Open sejrede Jan Ø Jørgensen over kinesiske Tian Houwei og gik dermed i finalen for tredje år i træk.

Selvom Jan Ø. Jørgensen fredag gjorde sig lidt upopulær blandt de medlevende indonesiske fans, da han slog hjemmebaneyndlingen Jonatan Christie ud i kvartfinalen, så var der opbakning til ham i dagens opgør.

Jan Ø. lagde forsigtigt ud i første sæt, men fra stillingen 12-14 tog den 28-årige nordjyde ni point i træk og lukkede dermed sættet. Stimen kom efter, at Jan trådte godt frem i banen og styrede spillet fra modvindssiden.

Der var mange lange og flotte dueller i løbet af andet sæts begyndelse, og det begyndte at tære på begge spilleres fysik. Omkring sidebyttet i fik kineseren godt fat i grundspillet, og danskeren blev sendt på lange løbeture. På Houweis anden sætbold sendte han opgøret ud i afgørende sæt.

Det blev en kamp på vilje og evnen til at holde hovedet koldt på trods, at termometeret i Jakarta viste 31 grader. Den disciplin har Jan Ø. Jørgensen før ekseleret i, og det lykkedes atter.

Danskeren var foran med et par point i hele tredje sæt, og der blev virkelig gravet dybt. Til slut knækkede kineseren, og Jan Ø. kunne strække tre fingre i luften, som symbol på sin tredje Indonesia Open-finale i træk.

Superflot af danskeren der kun har trænet begrænset i den seneste måneds tid på grund af problemer med hoften.

I finalen venter den malaysiske superstjerne Lee Chong Wei, som Jan Ø. Jørgensen har en skræmmende 1-15 statistik mod. Eneste danske sejr ligger syv år tilbage!

Tidligere på dagen tabte Kim Astrup og Anders Skaarup i to sæt til Yoo/Lee fra Korea. Mads Kolding og Mads Conrad er netop nu i kamp mod Hong/Chai fra Kina.

Se alle resultater fra Indonesia Open 2016

Læs også

Ærgerlig Jan Ø. Jørgensen melder fra til VM med en skade

Verdens nummer ti, Jan Ø. Jørgensen, kommer ikke til at forsvare de danske farver ved …

6 Kommentarer

  1. Tillykke med det 🇩🇰🏸💐🇩🇰

  2. Super flot Jan🇩🇰😊

  3. 👍👏👏

  4. Kære badminton venner.
    Som at se badminton fra gamle dage med E.Kops og Svend PRI , de kunne også slås med det hvide ud af øjnene. Det er sådan det er sjovt at se badminton. Herligt Jan.
    K.H. En gammel Grønært.

  5. 👏👏😀😀🇩🇰Fantastisk!