Jens Meibom her i snak med Morten Ankerdal og Jan Ø. Jørgensen.

Meibom om det nye “Træningscenter Øst”: Vi udfylder et hul, der var for spillerne øst for Storebælt

Loading

Det nyåbnede “Træningscenter Øst”, som er Badminton Danmarks nye træningscenter på Sjælland for talentfulde ungdoms- og ungseniorspillere, giver muligheden til spillerne Øst for Storebælt for at få et træningstilbud, som man kan finde i Odense og Århus. Her uddyber Elite- og Sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom tankerne bag det nye center. 

I juni var det første gang, at dørene blev åbnet til det omtalte nye center. Før dette skete, var der imidlertid en lang proces, der førte til dette endelige resultat:

– Vi har lavet en analyse af, hvad vi har mulighed for at give de unge spillere Øst for Storebælt. Hvis du er i en U19-gruppe hos os, har du således meget opmærksomhed, men når du ryger ud af U19-gruppen og ikke kommer ind i elitecentret i Brøndby, har du ikke meget opmærksomhed. Det har du for eksempel mere i Odense og Århus. Denne overgang vil vi derfor gerne hjælpe med. Ikke alle U19-spillere ryger jo direkte til Brøndby. Det er eksempelvis mange gode herredoubler, som grundet den store konkurrence på specifikt det felt, ikke kan komme til Brøndby.

Det er endvidere vigtigt for Meibom, at sige, at der ikke er sat en fast alder på, hvor gammel man skal være for at være en del af centret:

– Vi kigger i stedet på, hvor lang tid man har været i træningsmiljøet i Badminton Danmark, og om man blandt andet har potentiale til at blive del af Brøndby-træningen. Man kan komme fra Odense og Århus, men man vil ofte have sit udgangspunkt øst for Storebælt.

Han fortsætter:

– Generelt kan man sige, at det er for de 19-22-årige, men også for de lidt yngre og ældre. Hvis man så er omkring de der 20 år, vil man typisk få et par år på centret, mens en 17-årig vil få en fem års tid. Der skal vi gerne kunne se en udvikling, som gør, at de for eksempel kan komme til Brøndby. Der kan selvfølgelig dispenseres for dette.

En ekstra gulerod

Behovet for dette center opstod også, fordi spillerne skulle kunne deltage i flere træningssamlinger end bare, når der var landsholdssamlinger. Et andet aspekt er også særligt vigtigt:

– Vi skal påvirke dem i den rigtige retning i forhold til, hvad vi synes er vigtigt for en badmintonspiller at kunne. Træningstilbuddet skal således være et meningsfuldt supplement til klubtræningen. I alle klubberne frem til U17-niveau er der nemlig gode tilbud for spillerne i klubberne. For U19-spillere og førsteårs-seniorer er det imidlertid sværere at lave gode træningstilbud. Det er der, hvor vi kommer ind.

En gulerod, spillerne på centret får, er, at:

– Spillerne fra elitecentret i Brøndby kommer og sparrer med dem, og vi rekrutterer spillere herfra til at sparre i Brøndby-træningen. Dermed kan de også snuse til det niveau.

Sidst nævner Meibom, at det i en badmintonverden, hvor der ikke er vildt mange spillere på højeste niveau i de enkelte klubber, er vigtigt at disse kan få en god sparring:

– Der bliver udviklet færre og færre spillere på højt niveau. Hvis du således er en dygtig førsteårs-senior-spiller i en klub, så kan du være den eneste der. Nogle klubber kan nemlig give dem god sparring, men hos os er de sikker på det.

I morgen kan du blandt andet læse om, hvilke områder, der er i fokus på det nye center.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.