“I’ll be back!” • Besøg i Tokyo 2019 • Part III

Loading

Vores lille gruppe af unge spillere, forældre, søskende og undertegnede ankom til Tokyo lørdag den 20. juli 2019 og rejste hjem lørdag den 27. juli 2019. 

Vi var således kun 7 dage i Tokyo, en af verdens største byer, hvis ikke den største. 

Tiden var knap. Programmet tæt. Oplevelsespresset var enormt.

Vi var alle privat indkvarteret og spillede badminton lørdag, søndag, mandag, onsdag, torsdag og fredag i 4 haller. Hvert sted ventede ca 40-60 disciplinerede unge japanske spillere på de 9 lyse, udisciplinerede danskere. 

Her er et kort indblik i torsdag den 25.07.19.

Der var arrangeret badminton kl 9.00-12.00 i Tokyo City West. Vores femte træningsdag! 

6 baner, kæmpe hal, ca 50-60 japanske spillere. Igen mange piger. Bad i rigtige omklædningsrum med brusere.

DK mod Japan: single, double og endelig mix (for nogles vedkommende!) 

I kimono gennem byen til templet
Eftermiddagen tilbragte vi i Asakusa / Sensō-ji-templet i 32-33 graders varme. Det ligger som en relativ stille oase midt i dette inferno af en by. Som en erindring om Japans fortid. Bombet totalt under WWII og opbygget igen. En kæmpe turist magnet. 

Vi mødtes i et butik på anden eller tredje sal, ca en kilometer fra tempel-området. Her skulle vores 9 unge spillere afklæde sig deres normale tøj, helt ind til undertøjet, iklædes en kimono, inkl træ-sandaler, små tasker og for pigernes vedkommende få ordnet deres hår. 

Kimono-udlejningen var sponsoret af en ældre herre blandt vores japanske værter – og var bestemt ikke billig. Aldrig før har jeg bukket så dybt i taknemmelighed – og respekt. 


Fra udlejningen gik de påklædte unge, i klappende træ-sandaler gennem den hektiske by, sammen med de japanske værter og os andre, hen til tempel-området. 


Det er ikke nogen hemmelighed, at nærmest alle spillere var langt højere end de fleste japanere, og iklædt kimono sikkert et sjældent syn. Jonas lignede en sand kriger i dette tøj, høj og bred som han er. 

Tempel-området var tæt besøgt, med mange asiatiske mennesker, og jeg er ret sikker på, at alle bemærkede i de lyse og høje mennesker fra Skandinavien. Og gik til siden og tog fotos. 

Det var et prægtigt syn.

Efter et par timers ophold vandrede hele gruppen tilbage til udlejningen, gennem normale gader i Tokyo iklædt kostumerne og ømme fødder i træ-sandaler og fik deres normale tøj på. 

Aftensmaden blev indtaget på en restaurant nær templet. 

Min søster og jeg var tilbage med vores værter i deres hjem kl 20.15.

Vi gik tidligt i seng, efter nogle skønne, store øl med vores værtspar, kraftigt påvirket af dagenes massive tryk af impulser på krop og sind.


Badmintonbladet.dk
Per Damkjær Juhl

Læs også

EM • Resultater fra de to semifinaler i mix • D6 – Lørdagens kampe • LIVE på TV2 Sport & Play

Tyrkiet i 2 semifinaler! Herresingle med finsk deltagelse!Antonsen var i problemer i kvartfinalen mod useedede …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.