Jan Ø. gemmer på en hemmelighed

Loading

Danmarks bedste badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen har spillet badminton på det højeste niveau i mange år, men det kunne have været en anden sport danskeren havde underholdt med på verdensplan. Jan Ø. var nemlig en talentfuld cricketspiller i sine unge dage og blev tilbudt at komme på træningslejr.

– »Jeg plejer at prale med, at jeg blev inviteret til en U13-landsholdstur til Skotland,« fortæller Jan Ø. Jørgensen til bt.dk

Og det er ikke et tilfælde at det netop var cricket Jan Ø. dyrkede sammen med badminton. Både hans bedstefar og far var meget interesseret i sporten og ganske habile spillere. Jan Ø brugte nogle gange hele dage i sine ungdomsår på at spille cricket og prøvede at efterligne de professionelle spillere. Et udtryk for Jan´s store talent fortæller han en anekdote om en turnering.

– »Jeg var til den her ungdomsturnering i Svanholm og Glostrup, hvor jeg lavede 25 point i hver kamp. Der blev jeg trukket ud, fordi alle skulle have en chance. Det gjorde vist indtryk på trænerne. Det var mit svendestykke inden for cricket,« siger Jan Ø. Jørgensen til bt.dk

Grunden til at Jan Ø. forlod sporten som 13 årig er i følge ham, at det kræver et utroligt stort fokus over længere tid og at være ret frygtløs. Bolden kommer med en utrolig høj fart, og det gjorde, at Jan endte med at blive bange for bolden. Derudver havde han større kærlighed til badmintonsporten, og det blev derfor det badmintonen han kastede sig over. Noget alle badmintonelskere er rigtigt glade for.

Kilde: bt.dk

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.