DM 1977 – del II

Loading

Tilbage i 1977. DM i Rødby for minipuslinge. Mit første DM. Der var nogle store kanoner med og en hel del fyld.

Forleden viste jeg herresinglen, hvor OL-guldvinder i 1996, Poul Erik Høyer end ikke var seedet. Han var ligesom jeg kun førsteårs.

                                            ▪️


Her er kategorierne damesingle, herredouble og damedouble.

Damesingle – læg mærke til de små klubber. Egtved. Vrå. Erritsø. Og 2 fra Nykøbing F. Top- og bundseedede var tvillingerne Hartvich.

Herredouble – igen, de små klubber. Fanefjord! Fanefjord, hvor er det? Jo, det er en meget lille samling huse på det sydlige Møn. Der er forøvrigt helt vildt smukt derude ved Fanefjord! Besøg endelig Skovpavillionen og skoven, der fortsætter helt ud til vandet. Med en hal med 3 baner, hvor bagliniestregen næsten rører væggen. Det er ik løgn. Skælskør. Nyborg. Haslev. Maribo! Hundested. Otterup.

Damedouble – de 12 damedoubler var gode damedoubler. Alle sammen.


                                            ▪️

Nogle må kunne svare på, hvor mange af de her 10-12 årige minipuslinge, der endte på træningen i Brøndby. Altså endte helt oppe i toppen. Og hvor mange der med årene gled ud af toppen for at blive overhalet af jævnaldrende og yngre spillere.

Det er næsten umuligt at forudsige, hvem der klarer sig gennem til toppen. Nogle gange er der bare nogle meget unge spillere, der shiner for vildt – Camilla Martin og Victor Axelsen for eksempel, men derudover er der så mange faktorer, der spiller ind, at det er umuligt at forudsige.

Var der dygtige trænere dengang? Jo da. Men langt fra alle steder. Men med konkurrence, træning og spil og leg og afprøvning og mærkelige konkurrencer på egen hånd kan man nå virkelig langt.

Og hvad der er absolut nødvendigt i det udskilningsløb er bredde, et bredt udvalgt af spillere fra mange klubber, der kan konkurrere og spille op mod og udfordre hinanden weekend efter weekend.

                                            ▪️

I morgen er der igen Badmintonliga – jeg håber LIVE score systemet virker, ja er rullet tilbage til det gamle system, og i weekenden er der holdkamprunde for alle!

Badmintonbladet • Per Damkjær Juhl

Læs også

“Jeg er måske medskyldig”

…..kommentar på websiden fra Jan Steffensen til Sung Jacobsens indlæg den 9. april 2024. Se …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.