Joachim Fischers nye mixeddoublemakker er fundet

Loading

Badminton Danmarks sportslige ledelse har sat to nye mixeddoubler sammen. Joachim Fischer, der glædeligvis er tilbage fra den skade han pådrog sig ved VM, skal i fremtiden spille sammen med det 18-årige talent Alexandra Bøje, der blandt andet har vundet guld ved ungdoms-DM og en sølvmedalje ved ungdoms-EM i 2017.

– Først og fremmest er jeg rigtig glad for, at Joachim Fischer er tilbage i fuld vigør. Han har gennemført et meget krævende genoptræningsforløb, der har trukket store veksler på ham – både fysisk og mentalt. Det skal han virkelig have anerkendelse for, og det viser hans commitment og ønske om at vende tilbage til badminton, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom og uddyber sammensætningen af den nye mixeddouble.

– Vi tror, at denne kombination vil være et rigtigt godt match for begge spillere. Vi håber dels på, at Fischer og Alexandra kan komme til at udgøre en stærk mixeddouble, der kan gøre dem konkurrencedygtige på et niveau, der er interessant for både dem og os. Og samtidig er det også en gylden mulighed for at give et af vores rigtig store talenter muligheden for at lære af en af vores mest rutinerede og dygtige spillere. Den kontinuerlige overlevering af viden fra ældre til yngre spillere, er et centralt element i vores elite setup, og vi har tidligere haft succes med at sætte yngre spillere sammen med ældre spillere. Det forventer vi også bliver tilfældet med dette samarbejde, siger sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

Alexandra Bøje, der spiller i Højbjerg og er en del af Badminton Danmarks Elitetalentcenter i Aarhus, træner ikke hver dag i Brøndby endnu, men det er meningen, at dette skal ske i løbet af foråret, så de to kan træne mere sammen, og det glæder 39-årige Fischer sig til.

– Jeg er rigtig glad for at skulle spille denne mixeddouble, og jeg glæder mig til at komme ud og spille turneringer igen. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for, at vi når et højt niveau sammen, så vi kan være med langt fremme i turneringer rundt omkring i verden. Det er et privilegie at kunne give noget tilbage til de unge spillere, men jeg går bestemt også ind i dette med sportslige ambitioner for mig selv, siger Joachim Fischer.

– Jeg glæder mig naturligvis rigtig meget over mit nye makkerskab med en spiller, jeg har meget stor respekt for, og som jeg tror kan lære mig meget. Jeg vil gå ind i det med en masse gå-på-mod, og glæde mig dels til at indgå i et træningssamarbejde med Fischer og dels til at spille internationale turneringer på højeste niveau, supplerer Alexandra Bøje.

Alexandra Bøje og Joachim Fischers første turnering bliver German Open, hvorefter de spiller All England og Orleans Masters. Herefter er planen, at de i juni og juli skal spille Malaysia og Indonesia Open, hvorefter Badminton Danmark vil evaluere makkerskabet og planlægge resten af sæsonen.

Alexandra Bøjes nuværende makker Mathias Bay-Smidt skal i fremtiden spille mixeddouble sammen med Rikke Søby Hansen.

Læs også

Fischer på vej tilbage – i første omgang i herredouble

Joachim Fischer er på vej tilbage, og TV2Sport beretter at det i første omgang ikke …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.