Liga-kval: Victor Svendsen sprællede i Gentofte-nettet

Loading

Mandag aften gæstede Badmintonliga-aspiranterne fra Ikast hjemmebanefavoritterne fra Gentofte. Det blev et par underholdende timer i godt badmintonselskab.

På en råkold januar aften var der godt 30 tilskuere, der havde trodset sneen, frostgrader og EM i håndbold for at se ligakvalifikationskamp i Gentofte. Ikast-træner Sune Gavnholt havde sat næsen op efter point i den vanskelig udekamp.

– Folk er, hvor de skal være, fortalte Sune Gavnholt til Badmintonbladet.

Det startede ganske fint ud. På den første bane blev Gentoftes Scott Evans budt op til dans af Victor Svendsen. Spillet vekslede frem og tilbage med masser af tempo. Svendsens fejlprocent lå i den høje ende, og det var som om han forcerede spillet en anelse for meget. Men da første sæt skulle afgøres, trak Ikast-spilleren et par gode smash og kontraslag ud af ærmet og stjal sættet med 21-19.

I andet sæt faldt tempoet noget, og selvom Scott Evans forsøgte at pumpe det op igen, så bevirkede det langsommere tempo, at Victor Svendsen havde initiativet mest. Ireren var bagud hele sættet, og Victor Svendsen fik en god skalp på udebane, da han vandt 21-18 i andet sæt.

Mens 1. herresingle var et tæt opgør, så var herredoublen det modsatte. Gentofteparret Mathias Christiansen og David Daugaard lagde et tungt doublepres. Ikasts spillende træner Sune Gavnholt var flankeret af Mikkel Stoffersen. Efter et velspillet første sæt faldt tingene lidt fra hinanden i andet sæt. Stillingen var derfor 1-1 efter første runde.

Så tog pigerne over. I damesinglen satte elegante Sofie Holmboe Dahl speederen i bund fra starten mod udebaneholdets Olga Golovanova. Det pres kunne russeren ikke dæmme op for i første sæt. Sofie Holmboe Dahl vandt sikkert med 21-11.

I andet sæt havde Golovanova vænnet sig til farten og fik placeret sig godt på banen. Det gav point og føringer, samtidig med at Dahl for stereotypt maste på med for få temposkift og variationer. Golovanova tilspillede sig sætbolde flere gange, men til slut løb hun tør for energi til at score mod Sofie Holmboe Dahl, der dækkede banen helt eminent.

Samtidig med damesinglen var der gang i en dramatisk tæt kamp i damedouble. Ikast havde sat den snu Karoline Synnestvedt sammen med den russiske U19-landsholdsspiller Elizaveta Tarasova. Russeren er særdeles hårdtslående og voldte Gentofte-pigerne Irina Andersen og Camilla Overgaard store problemer.

Spillet vekslede meget i kvalitet. Gentoftepigerne arbejdede godt for tingene, uden det blev spektakulært, mens Synnestvedt som den bedste netspiller skabte overraskelserne og fik sat Tarasova godt op til smash. Det blev lige til det sidste. Ikast-pigerne fik lidt gummiarm ved føring på 18-15 i tredje sæt. Det udnyttede Irina og Camilla til at vinde sættet og kampen med 22-20.

Der var således 10-12 minutter, hvor overraskelserne i damekampene lurede, men Gentofte red stormen af og førte nu 3-1.

– Med sætbold i damesinglen og damedoublen så tæt på, er det ærgerligt, at vi ikke får point. Måske får vi de marginaler med os på hjemmebane i det omvendte opgør, sagde Sune Gavnholt.

I stedet fløj Joel Eipe og Julie O. Jensen ud af startboksen i mixeddoublen. Ikasts ellers solide Mathias L. Hansen var noget ved siden af sig selv, og samspillet med unge Malene Kæseler fungerede kun momentvis optimalt. Den kamp gik forbløffende hurtigt til det velspillende Gentofte-par med 21-13, 21-16.

Som afrunding spillede Joshua Eipe og Mads Emil Kristensen en tempofyldt kamp. Eipe lavede færre fejl, end Mads Emil lavede vindere, og så tog Gentofte også det sidste stik hjem i tre sæt.

Dermed vandt Gentofte holdkampen med 5-1 og fik således tre point og ligger til at forlænge deres eksistens i Badmintonligaen.

– Det er ikke et unfair resultat. Vi havde håbet på mere, men præstationen var god. Det er lærerigt for spillerne at skulle afsted og spille på denne måde en hverdagsaften, og så gør vi det til en hyggelig tur også, sluttede Sune Gavnholt af.

Ikast skal i de næste to hjemmekampe have fuld gevinst for at bringe sig tilbage i kampen om oprykning. Se alle resultater fra kampen mellem Gentofte og Ikast

 

Læs også

Badmintonligaen: Sådan ender fjerde runde

Fjerde runde i Badmintonligaen spilles her til aften, og BadmintonBladet har vanen tro sammen med …