Pressemeddelelse: DGI trækker sig fra KlubLiv Danmark

Loading

Bestyrelsen for KlubLiv Danmark må med stor beklagelse konstatere, at DGI trækker sig fra KlubLiv Danmark. Det betyder, at der ikke længere er sikkerhed for den fortsatte drift af foreningen KlubLiv Danmark.

Ideen med KlubLiv Danmark er grundlæggende rigtig god. Via mikrosponsorater kunne danskerne støtte idrætsforeninger, sportsklubber eller spejderkorps, når de brugte deres Dankort i forretninger, der var tilmeldt KlubLiv Danmark.

Men langt færre danskere end forventet har i 2015 tilmeldt deres Dankort til KlubLiv Danmark, og det samme gælder antallet af sponsorer i form af butikker, forretninger og virksomheder.

Bestyrelsen for KlubLiv Danmark har derfor besluttet, at foreningen KlubLiv Danmark stopper indsamlingsvirksomheden pr. 17. januar 2016. De optjente mikrosponsorater udbetales til de foreninger, der er tilmeldt KlubLiv Danmark.

”Ideen med KlubLiv Danmark er rigtig god, og det er en meget ærgerlig situation. Men introduktionen af KlubLiv Danmark er ikke gået som forventet,” siger Søren Møller, der både er formand for DGI og for bestyrelsen i KlubLiv Danmark.

Ny aftale var ikke mulig
Bestyrelsen for KlubLiv Danmark har revurderet konceptet og lagt en 10 års-plan. Planen krævede, at DGI og evt. andre partnere skulle tilføre op mod 10 mio. kr., før der i 2020 ville være balance mellem udgifter og indtægter.

Ideen til konceptet blev oprindeligt udviklet af Flemming Hesthaven og hans selskab Timewise ApS. DGI og Timewise ApS lavede sidenhen en aftale om at realisere KlubLiv Danmark.

”DGI var positivt indstillet på at finansiere en fortsættelse af KlubLiv Danmark, men forudsætningen for dette var en ny aftale med Timewise ApS. Det har desværre ikke været muligt,” siger Søren Møller.
I foråret 2015 blev der gjort en stor indsats for at få idrætsforeninger, sportsklubber og spejdergrupper til at tilmelde sig KlubLiv Danmark.

”Vi havde en forventning om, at KlubLiv Danmark ville blive en stor gevinst for foreningslivet, men erfaringen og budgettet viser, at det ville være nødvendigt med en anden strategi og lavere forventninger til den økonomiske gevinst for foreningerne,” siger Søren Møller.

Timewise ApS undersøger mulighederne for at videreføre Klubliv Danmark i et andet regi.

Pressemeddelelse fra DGI

Læs også

Bliv en bedre badminton-spiller ved at tøjle dit temperament

Slut med at banke ketsjeren i nettet, splintre den i gulvet eller råbe hallen op …