Mia Blichfeldt. Foto @ Rico Dahl Hansen

Tre badmintontalenter er med i Team Danmarks talentprogram 2016

Loading

Team Danmark har udvalgt 53 af landets største sportstalenter til et særligt talentprogram. Talentprogrammet er sat i verden for at sikre, at Danmarks største talenter i en tidlig fase kan få den bedste rådgivning og vejledning.

Ambitionen med programmet, der startede i 2013, er også at øge videndeling og erfaringsudveksling på tværs af sportsgrenene og styrke en talentkultur, så Danmark også i de kommende år kan vinde medaljer ved internationale mesterskaber. De tre badmintontalenter er Mia Blichfeldt, Rasmus Gemke og Anders Antonsen.

Her fortæller Mia Blichfeldt om, hvad gør hende til et af de største talenter i badminton?
Jeg er god til at arbejde for tingene, specielt med min udvikling af den tekniske og fysiske træning. Jeg har viljen til at give mig det sidste, når jeg er til træning, eller hvis jeg er i aktion. Jeg er ikke typen, der giver op, da jeg ikke vil tabe. Min styrke er, at jeg er hurtig på benene. Min bevægelse på badmintonbanen er god, og det er det, jeg vinder mange kampe på, men jeg har meget at arbejde med på det fysiske område, da jeg er fysisk sent udviklet.

Mia Blichfeldt drømmemål?
Jeg vil være den bedste damesingle i verden. Jeg vil ikke være nummer to eller nummer 15 i verden – jeg vil gerne være nummer 1. Jeg elsker at spille badminton, og lige meget hvad jeg foretager mig, vil jeg gerne være den bedste til det.

Mia Blichfeldt beskriver følgende udbytte af talentprogrammet
Jeg har gennem det seneste halvandet år arbejdet med Team Danmarks mentaltræner, diætist og ernæringsekspert, og jeg er meget tilfreds med samarbejdet! Jeg ser frem til at møde andre elitesportsudøvere, som vil deres sport lige så meget som mig!

I Team Danmark defineres talent på følgende måde:

“Talent er kompetencer og færdigheder, der er udviklet på baggrund af medfødt potentiale og mange års interaktioner i et miljø med målrettet træning og konkurrence. Et talent er en atlet med kompetencer og færdigheder i en sportsgren, som sandsynliggør en langsigtet udvikling til senioratlet på højeste internationale seniorniveau.”

“Som deltager i Team Danmarks talentprogram bliver der sat fokus på sammenhængen mellem atleternes skole, sport og fritid. Der bliver tilknyttet en personlig talentcoach, som får ansvar for at talenterne folder sig ud. Atleterne får desuden eksperthjælp til fysisk træning, sportspsykologi, sportsmedicin, fysioterapi, sportsernæring og uddannelse.”

Kilde: Team Danmark

Læs også

TSS-AB Aarhus: Overraskelsernes kamp

Det første kvartfinaleopgør mellem TSS og AB Aarhus bød på flere overraskelser. Allerede før kampen …