Lasse Mølhede skifter til Vendsyssel.

Ligakvalifikation: Flere overraskelser i Ikast

Loading

På forhånd var det ventet, at Ligakvalifikations-opgøret mellem Ikast og KMB 2010 ville blive tæt. Hjemmebanefordelen gjorde måske udslaget, da Ikast viste sig stærkest.

Udlæg mod forventning
Det var de to rene doubler, som lagde for i Ikast Brande Arena. Ikasts Sune Gavnholt og Lasse Mølhede var favoritter i herredoublen, mens KMB 2010 med Pernille Harder og Amalie Fangel så stærke ud i damedouble. Resultaterne gik imidlertid stik modsat.

I en tæt fem-sætter sloges Kristoffer Knudsen og Rasmus Rylander godt for sagerne. Selvom Kastrup-drengene var hårdt pressede og nede med 1-2 i sæt, fik de vendt kampen og vandt med 7-11, 11-6, 8-11, 11-8, 11-7.  Trine Villadsen og Simone Prutsch brugte fire sæt på at nedkæmpe KMB’s erfarne damer. Dermed var stillingen 1-1.

– Det var en vildt speciel holdkamp. Vi vinder tre kampe, som vi tabte mod dem (KMB 2010, red) sidste gang. Jeg er meget imponeret over holdet idag, fortalte spillende Ikast-træner Sune Gavnholt til Badmintonbladet.dk efter kampen.

Mixen gjorde udslaget
Anden runde blev meget umage. Anita Bennetzen var på overarbejde mod Kristina Gavnholt, der hurtigt bragte jyderne på 2-1. Mixeddoublen gik derimod hele vejen. Ved stillingen 8-8 i femte sæt viste Ikast-parret Emilie Furbo og Mathias L Hansen størst kølighed, og med et krydssmash på Michael Søgaard kom Ikast afgørende foran med 3-1 i kampen.

Sikker Mads Emil
Så var det op til Kasper Madsen i 2. herresingle at holde Kastrup inde i holdkampen, men Mads Emil Kristensen rystede ikke på hånden i de betydende dueller. Ikast-talentet vandt sikkert i tre sæt og sikrede dermed 3 kamppoint til hjemmeholdet. I den afsluttende 1. herresingle fik Ikast-yndlingen Victor Svendsen slet ikke spillet til at hænge sammen mod aggressive Jordy Hilbink, så det blev til et overraskende klart nederlag i tre sæt.

– Jeg havde forventet, at vi ville vinde 2. HS, og Victor gjorde, hvad han kunne. Det er et nyt pointsystem (5 sæt til 11 point) for os alle sammen, og det er små marginaler og held, der afgør det. Når der er spillet nogle flere kampe, har vi fået det ind under huden, uddyber Sune Gavnholt.

Godt fra land
Dermed fik Ikast med en 4-2 sejr den bedst tænkelige start på Ligakvalifikationen, mens KMB 2010 er sat under pres.

– Jeg er meget glad for sejren. Det betyder, at hvis vi kan slå KMB i begge kampe, så kan vi tillade os at tabe den ene kamp mod Højbjerg. Men det er ikke et must for os som klub at rykke op. Vi fastholder vores fokus på talentudvikling og underbygger vores filosofi, men selvfølgelig kribler det i spillere som Victor og nogle af de andre for at få lov at spille Badmintonliga, runder den glade træner af.

Se alle resultater fra Ligakvalifikationskampen mellem Ikast og KMB 2010.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.