Højbjerg skriver historie – igen

Loading


“Vi skal tilbage til midt-firserne for at finde noget lignende i Højbjerg – og så alligevel ikke. For man kan ikke helt sammenligne forskellige historiske perioder, ting ændrer sig på det sportslige plan. 

Men lad os for en stund dvæle lidt ved det historiske. I weekenden skete der noget vildt. Højbjerg 6 kunne med en sejr i en kvalifikationskamp om oprykning til danmarksserien mod BMI gøre det, ingen anden dansk badmintonklub nogensinde tidligere har præsteret: At få 6 hold med i danmarksturneringen. Og ja, lad os bare afsløre det, det historiske skete. Holdet vandt 8 – 5. Efter en meget lige og jævnbyrdig kamp trak holdet fra ved at vinde de sidste 3 herredoubler. 

Det betyder, at Højbjerg til den kommende sæson har sit 1. hold i badmintonligaen, 2. -holdet i 1. div., 3. -holdet i 2. div. 4. -holdet i 3. div. Og så det helt vilde, vi har to hold repræsenteret i danmarksserien, idet begge vores seriehold sikrede sig oprykning.

Tilbage i 80’erne havde vi også hold i alle rækker, men dengang kunne man ikke have to hold i danmarksserien, ligesom der ikke var noget, der hed badmintonligaen. Så selvom der er ligheder er forskelligheden også tydelig. Og hvad betyder det for det sportslige? Det viser, at vi har et unikt træningsmiljø, hvor vores helt unge spillere langsomt, men sikkert og med god hjælp fra de ældre spillere kan sluses ind i voksenbadmintonen, hente brugbar erfaring i holdkampene og måske udvikle deres talent, så de bliver kommende topspillere i Danmark. Vi har nemlig masser af erfaring i talentudvikling. 

Også her kan vi lige trække nogle fede facts på banen. Unge talenter, Amalie Schulz og Mads Vestergaard, har i denne sæson fået gennembrud, Amalie internationalt og Mads nationalt – for slet ikke at tale om deres betydning for vores ligahold, som ikke så længe skal spille final-four om DM. På holdene lige under liganiveau er der en fin blanding af rutinerede, ældre spillere og stærke unge og meget store talenter, mens der på vores 4. hold i 3. div. vrimler med U17-spillere.

Ca. 40 % af holdet i 3. div. er således rykket direkte fra ungdomsbadminton og ind på et divisionshold. Og de har gjort det godt. Det samme har de mange unge, der har været med til at sikre oprykningerne på 5. og 6. -holdet, og længere nede i rækkerne på 7. og 8. – holdene er der også unge talenter. Godt suppleret af de lidt ældre spillere giver det en stor variation i træningen, og det er med til, at alle hold har unge og ældre spillere med. 

Træningsmiljøet er intakt, det er sjovt, og det er inspirerende for alle. Højbjerg er med andre ord i rigtig god form. Og historien om klubben kan fortsætte.”

Højbjerg Badminton Klub
Christian Blittrup
SU formand

Læs også

Bare et tilfældig år – 2015 og All England

All England 2015 (og lidt om AE2013 og AE2014……og OL 2024) Lin Dan, 31 år …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.