Guld, sølv og bronze til Danmark i mixeddouble

Loading

Det står allerede nu klart at Danmark vinder guld, sølv og bronze i mixeddouble til EM i badminton. Der var nemlig en ren dansk semifinale i mixeddouble, og dansk deltagelse i den anden semifinale. Christinna Pedersen og Joachim Fischer skulle op mod hollænderne Selena Piek og Jacco Arends, og Lene Grebak/Mathias Christiansen mødte Sara Thygesen/Niclas Nøhr.

I kampen mellem danskerne og hollænderne var det med Chris og Fischer i den styrende rolle, og selvom Piek og Arends kom helt frem på 17 i første sæt var der ikke rigtig tvivl om udfaldet. Andet sæt blev en meget ensidig affære, og med en føring på 11-2 ved opholdet til danskerne, var der ikke rigtig tvivl om udfaldet. Christinna Pedersen kunne således afgøre kampen ved at krydssmashe på Jacco Arends, som dårligt kunne nå det milimeterpræcise slag. 21-8.

I den rene danske semifinale var det tæt i starten af sættet. Efter at Grebak/Christiansen havde været foran 11-7 ved opholdet, tog parret godt fat, og kom foran 17-10. Thygesen og Nøhr kom op på 13-17, men Grebak og Christiansen havde fint styr på sagerne og kunne med 21-15 tage første sæt.

Andet sæt var meget lige, men alligevel med Grebak og Christiansen en lille smule foran. Thygesen og Nøhr kom dog op på 18-18, og herfra kunne de sætte de næste tre point på kontoen og vandt dermed andet sæt.

Den gode afslutning på andet sæt tog Thygesen og Nøhr med i andet, og var foran 11-6 ved opholdet. Grebak og Christiansen kom op på 10-14, men Thygesen og Nøhr fik taget de næste fem point og så lignede det en afgørelse med stillingen 19-10. Grebak og Christiansen var dog ikke ude, og de næste syv point gik til dem. Det blev dog ikke til et comeback, da Niclas Nøhr kunne holde bolden kort på nettet til stillingen 21-17.

– De spillede rigtig godt, og vi havde det lidt svært. Men vi hang i og blev ved, fortæller Sara Thygesen.

Finalen i mixeddouble bliver så mellem de danske mestre og de danske vice-mestre, som ved DM spillede tre sæt, hvor det først blev afgjort i ombolde ved den lejlighed.

– Det bliver fedt og spændende så vi ser frem til den kamp, slutter Sara af.

Lige nu spiller Anna Thea Madsen og Line Kjærsfeldt deres semifinaler i damesingle.

Resultaterne fra EM i badminton

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …