Anders Antonsen leverede som forventet en sejr i første herresingle Foto @ BadmintonBladet

Joachim Persson vurderer Anders Antonsens potentiale

Loading

I weekenden havde Badmintonbladet en konkurrence, hvor der var en Anders Antonsen-trøje på højkant. Men skal vi regne med at se stortalentet folde sig ud? Joachim Persson giver her sit syn på sagen.

Årets komet, ungdoms-europamester, fast badmintonliga-spiller og international senior-titeltager. Badminton-verdenen ligger tilsyneladende åben for Anders Antonsen. Tidligere topspiller Joachim Persson fortæller her til Badzine.de, hvad han synes om sin unge landsmand.

– Efter min mening er Anders Antonsen et stort talent. Han er først og fremmest en utrolig vindertype, hvilket betyder, at når der er mest på spil, hiver han sit spil et niveau op, mens andre spillere giver op. Derudover har det været en gave for ham, at han altid var den svageste og mindste spiller i sin årgang.

– Han har derfor udviklet en utrolig, taktisk finesse, et stærkt forsvar og en boldsikkerhed, fordi han højst sandsynligt har haft problemer med slagkraften i sine angreb. Derfor er han også allerede nu i stand til at vinde internationale turneringer. Mange af disse spillere har enten ikke den nødvendige udholdenhed eller angreb til at besejre Antonsen.

– På mange områder minder han mig også om en ung Marc Zwiebler (tysk topspiller, red.), da begge besidder samme sejrsvilje og frækhed, som er meget usædvanlig i denne alder. Derudover adskiller de sig fra andre spillere ved, at de især mestrer det sidevers spil – og forstår at udnytte denne styrke på den helt rigtige måde.

Antonsen har talentet til at komme i top 5
Hjerteblod og skadesforebyggelse er nogle af de faktorer, som skal sikre Anders Antonsen en plads i verdenstoppen, ifølge Joachim Persson.

– For mig er der ingen tvivl om, at Antonsen har talent og er den type, som skal ende i top 5, hvis alt går godt. Det er tydeligt, at han dyrker denne sport med hjertet, og han er en intelligent, beskeden type, men også selvsikker.

– Han ved præcis, hvad hans styrker og svagheder er, – hvad han skal gøre, og hvordan han skal forberede sig. Men han kan også stadig videreudvikle rigtig mange aspekter af sit spil og er stadig fysisk langt fra at have udnyttet sit fulde potentiale.

– Det skal siges, at lige fysikken er en enorm faktor i herresingle, og det er et mirakel, hvis han kan holde sig skadesfri. Det er den altafgørende faktor for mig, ligesom det har været ved Jan Ø. og Viktor Axelsen og så mange andre før dem.

Kilde: BadZine.de

Læs også

Persson er træner for Bollywood-stjernes badmintonhold: Auktionen var vildt sjov og udfordrende

Joachim Persson er blevet træner i den nyligt etablerede klub i den indiske badmintonliga Pune …