Kim Astrup/Scott Evans vandt noget af et drama mod Durkinjak/Mølhede

Badmintonligaen: De regerende sølvvindere holder nerverne i ro mod figthende Vendsyssel

Loading

I Skælskør Badminton Center stod sidste års sølvvindere fra Team Skælskør-Slagelse over for jyske Vendsyssel, og det skulle vise sig at blive en intens holdkamp, hvor hjemmeholdet vandt

Der var lagt op til mange tætte kampe i kampen mellem Team Skælskør-Slagelse og Vendsyssel i anden runde af Badmintonligaen, men udeholdet fik sig lidt af et chok i starten af holdkampen.

Line Kjærsfeldt fra Team Skælskør-Slagelse stod over for verdens nummer 14, Beiwan Zhang fra Vendsyssel i det første opgør, og her fik Danmarks bedste damesinglespiller sig en fremragende start, da stillingen meget hurtigt i første sæt var 9-1 til TSS-spilleren.

Ved opholdet var Kjærsfeldt sikkert foran med 11-3, og det lignede en lidt modløs Beiwan Zhang, som blandt andet lod en besynderlig bold gå på baglinjen. Efter opholdet kom Vendsyssel-spilleren bedre med, men det var ikke nok til at vinde første sæt. Åbningssættet gik til Line Kjærsfeldt med 21-17.

I andet sæt fik Vendsyssel-spilleren gang i spillet, og hun satte Kjærsfeldt under pres. 11-8 var cifrene til Zhang ved opholdet i andet sæt. Efter opholdet gik Kjærsfeldt helt i stå, da Zhang pressede tempoet op, og det fik Kjærsfeldt til at lave fejl. Blot et point fik TSS-spilleren efter pausen, og derfor gik sættet til Beiwan Zhang med 21-9. I tredje sæt fortsatte Vendsyssel-spilleren i samme stil, og det udmøntede sig i en sejr til Zhang på 21-15.

Dramatisk herredouble satte gang i hallen
På banen ved siden af skulle Kim Astrup/Scott Evans forsøge at vinde deres andet opgør i træk i Badmintonliga-sammenhæng, hvor Zvonimir Durkinjak/Lasse Mølhede var modstanderne på den anden side af nettet. TSS-parret startede som lyn og torden, og det lignede derfor en sikker sejr i to sæt til Astrup/Evans.

De vandt med 21-9 i første sæt. Andet sæt blev noget overraskende tabt med 19-21, og derfor skulle herlighederne afgøres i tredje sæt. Her var TSS-parret bedst i de afgørende dueller efter noget af et drama, og derfor blev der bragt balance i regnskabet med 23-21 sejr i det afgørende sæt.

Næste opgør på programmet var herresinglen mellem den nytilkomne Mark Caljouw fra Team Skælskør-Slagelse og den mere rutinerede liga-spiller Raul Must. De to har tidligere mødt en enkelt gang i international sammenhæng, og her trak Caljouw det længste strå i tre sæt i 2013.

I dagens kamp var verdens nummer 48 fra Team Skælskør-Slagelse også bedst, men det blev ikke uden kamp for Raul Must. Mark Caljouw vandt første sæt med snævre 23-21. TSS-spilleren var også en snært bedre i andet sæt, og derfor kunne den nye hollænder bringen TSS foran med 2-1.

Utraditionelt mixedpar viser klassen
I mixeddouble var der genvalg til den noget utraditionelle mixedkonstelation Søren Gravholt og Carolina Marin fra Team Skælskør-Slagelse. Parret var oppe imod Jacco Arends og den nye spiller Cherryl Seinen fra Vendsyssel. Gravholt/Marin skulle vise sig at have det fornødne niveau til at sikre sig sejren i opgøret.

Første sæt blev vundet med 21-19 af Vendsyssel-parret. Det efterfølgende sæt var ligeledes meget tæt, men her var Marin og Gravholt stærke nok til at tvinge kampen ud i et tredje sæt. Det afgørende sæt var intenst og nervepirrende, men TSS-parret viste stor styrke og skarphed i sidste halvdel af tredje sæt. Sættet gik til hjemmeholdet med 21-16, som dermed var sikre på minimum et point.

Koljonen sikrer sejren til hjemmeholdet
Dernæst stod finske Kalle Koljonen fra Team Skælskør-Slagelse over for den unge jyde Victor Svendsen. Her har Svendsen haft et rigtig tag i Koljonen, da han har sejret i tre ud af fire opgør i internationale turnering, senest ved Finnish International i 2016. Det blev dog en noget anden oplevelse for Svendsen i denne kamp.

Koljonen styrede begivenhederne i første sæt, som endte med hele 21-12. Andet sæt var meget mere jævnbyrdigt, hvor Svendsen var foran med 18-16. Til sidst var Koljonen dog bedst, og han vandt med 21-19. Dermed var sejren i hus for Team Skælskær-Slagelse.

Den sidste kamp i Skælskør Badminton Center var damedoublen mellem fire europæiske spillere. Clara Azurmendi fra Spanien var til dagens kamp blevet rykket ned i damedouble, og hun skulle sammen sin hollandske makker Selena Piek fra Team Skælskør-Slagelse duellere mod svenske Clara Nistad/Emma Wengberg fra Vendsyssel. Her blev det til en sejr til Vendsyssel-parret på 23-21, 21-18.

Efter kampen var Victor Svendsen fra Vendsyssel skuffet, men han mener også, at holdet får vist kampgejst efter en dårlig start på holdkampen.

– Vi får en decideret lortestart, både hvor Beiwan Zhang og herredoublen kommer bagud med et sæt. Derfra tænker jeg egentlig, at vi står sammen som hold, og vi får kæmpet os tilbage, hvor herredoublen har en matchbold i tredje sæt, og vi vinder damesinglen. Jeg gik selv ind med stor tro på tingene, da jeg spillede godt i tirsdag, men Kalle Koljonen kommer bare ud med et tempo i dag, hvor jeg ikke føler mig klar, siger Victor Svendsen til BadmintonBladet.dk.

4-2 til Team Skælskør-Slagelse, og holdet fra det vestlige sjælland er det dermed stadig ubesejret.

Resultater fra Badmitonligaen 2017

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.