Tillykke med VM-guldet, Julie!

Loading

Det var en træt men glad verdensmester, BadmintonBladet mødte i Københavns Lufthavn i går aftes efter hjemkomsten fra London.

Julie Thrane er 20 år og parabadmintonspiller. Hun er født uden venstre underarm. Søndag vandt hun guld ved para-VM i England.

– Det er slet ikke gået rigtigt op for mig endnu, sagde Julie glad med et par stolte forældre ved sin side.

Faktisk var guldmedaljen i damesingle ikke det eneste metal, Julie havde med hjem i bagagen. Hun tog også en sølvmedalje i damedouble sammen med Parul Dalsukhbhai Parmar fra Indien og en bronzemedalje sammen med Daniel Bethell fra England.

– Den ene dag spillede jeg både første og sidste kamp, så det var nogle lange dage i hallen. Lørdag havde jeg så meget gele i benene, at jeg dårligt kunne stå på dem, sagde den nykårede verdensmester.

Julie spillede hele 14 kampe på de fire dage, para-VM varede, så det er klart, den 20-årige dansker var mærket. Sent i går aftes gik turen hjem til Fyn og en god nats søvn, inden hverdagen og universitetet kaldte igen her til morgen. Der er ingen særbehandling hvad det angår, ”bare fordi” man er blevet verdensmester…

Flot medaljesamling
Julie er født i Aalborg og bor i dag på Fyn, hvor hun studerer biokemi og molekylær biologi på Odense Universitet. Hun spiller til dagligt badminton i Korup Badmintonklub.

Hun begyndte at spille badminton som 8-årig. I 2012 kontaktede Badminton Danmark hende og spurgte, om hun ikke havde lyst til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne. Det havde hun selvfølgelig, og ifølge hende selv er det det bedste, der nogensinde er sket for hende. Måske indtil hun fik guldmedaljen om halsen ved VM i går…

Dermed udvider hun sin flotte medaljesamling, der allerede indeholder en VM-bronze fra 2013 og to VM-sølv fra EM 2014.

To danskere til VM
Nicolai Pyndt Andersen var også med ved para-VM men endte desværre uden for medaljerækken. I herresingle blev det til en enkelt sejr i gruppekampene, mens han sammen med sin polske makker i herredouble, Jakub Tomasz Sikorski, måtte se sig besejret i alle tre gruppekampe.

Det var første gang, Nicolai var med ved et VM. Han stillede op i klassen WH2, der er for kørestolsbrugere med mindst eller mindre skader. I 2009 blev Nicolai ramt af lynet, hvilket kostede ham førligheden fra navlen og ned.

Du kan læse Julies egen beretning fra para-VM her på siden senere i denne uge.

Læs også

Blandet dansk succes ved para-VM

Det er et massivt kampprogram, de to danskere Nicolai Pyndt Andersen og Julie Thrane har …

3 Kommentarer

  1. Kæmpe tillykke herfra

  2. Sådan, Julie!! Kæmpe tillykke!!!