Norske herredouble-drømme om OL i Paris

Loading

Onsdag morgen kl 7.56 den 20. juli 2022 dumper der uden varsel en besked ind på min Badmintonbladet-messenger fra Vegard Rikheim, norsk badmintonspiller, der tidligere har spillet 6 år i Solrød:

“Hej. Super 300 turneringen: Taipei open spilles nu. 

Der er sindsygt med vind i hallen. Jeg har lige talt hvor mange bolde som gik ud i en HS. 

Man får desværre kun set kampene som streames af BWF på YouTube hvis man har VPN ..”

Det blev til en del kommunikation den formiddag og jeg opfordrede Vegard til at skrive et indlæg…….det kom onsdag kl 15.42, efter de havde spillet deres første herredouble…..

                                            ▪️

“Vi: Vegard Rikheim (24 år) og Torjus Flåtten (25 år) fra Norge er lige nu i Taiwan for at spille super 300 turneringen Yonex Taipei Open. 

Inden vår kamp kiggede jeg med på Youtube, der BWF sender alle kampe live. For at få en fornemmelse af hvordan forholdene var på bane 2 som vi skulle spille på. Der var meget tydelig en kraftig sidevind og noget vind fra baglinje til baglinje. 

Kampen jeg kiggede med på var en HS mellem Indiske Rajawat og Yo fra Taipei. Der gik kun en bold ud på sidelinjen til venstre og baglinjen længst væk fra kameraet. Der gik dog 20 bolde ud på højre sidelinje.. Og en del bolde ud på baglinjen nærmest kameraet (jeg talte ikke bolde her).  

KAMPEN I TAIWAN

Vi møder Liao og Chin fra Taipei. Foruden om at prøve at styre vinden i hallen var taktikken at spille mest på Chin som er yngre og mer uprøvet end Liao som inden corona var top 10 i verden med en anden makker. 

Kampen spilles uden nogen længere dueller, det er svært at styre og ramme bolden godt (grundet forholdene). Servesituationen som altid er meget vigtig, bliver endnu mere intens når det er “svære forhold”. 

I det her intense serveistuation spil, er vår taktik bliver at forsøge at få bolden ned under netkanten så meget som mulig, så de ikke får trykket os ned. 

Vi klarer desværre ikke at udføre taktikken godt nok og vi ender med at tape i 2 set med 16 og 15 point. 

SPONSOR

Vi er en del af det Norske Landshold som har en aftale med Sportsgroup Danmark. Vi bruger derfor udstyr fra Forza og Victor.

PARTNERSKABET HD

Vi spillede vår første turnering sammen i 2019. Det var turneringen Czech Open. Da vi begge udelukkende trænede single på forskellige steder, var det meget overraskende at vi spillede os til finalen. Et par uger senere vinder vi Cyprus International. Det er selvfølgelig små turneringer, men vi synes at det her double projekt kunne være meget spændende at gå “all in” på. 

I August 2020 har vi bægge flyttet til Oslo for at give double-satsningen et skud. Vegard flytter fra Solrød Strand efter 6 gode år og Torjus flytter fra Bergen i Norge. Siden dengang har en normal træningsuge været på 25-30t træning. Efter vi flyttede er der en længere periode med få gode kampe.

Men til EM i 2021 spiller vi god badminton. Vi taber en tæt kamp mod Tyskerne Jansen og Kaesbauer som på det tidspunkt var omkring nr.30 i verden. Selvom vi taber var vårt niveau i den kamp det bedste vi havde spillet på det tidspunkt. 

Siden EM 2021 er vores ranking gået fra 181 til 65. Vi har været heldige at få spille mod nogle af verdens bedste par eks: Kvartfinale mod Ahsan og Setiawan i Super 500 turneringen India Open og I sidste uge i Singapore mod OL-guldvinderne Lee/Wang fra Taipei. 

FINANSIERING/ØKONOMI

Vi har tidligere fået lidt økonomi fra det norske forbund til at rejse til turneinger. Men nu er der ingen penge.. Vi skal derfor finansiere alt selv, med undtag af individuelle turneringer som EM og VM som forbundet betaler. 

Vi har nogle sponsorer som synes vores projekt er fedt og som støtter os økonomisk. Vi er sindsygt glade for våre sponsorer. 


Det koster dog mange penge at rejse rundt i verden og konkurrere.. Og vi har pr. Nu ikke nok indtægt til at realisere vår sæsonplan. 


MÅL

OL i Paris er sælvfølgelig den store drøm, er det realistisk? – De aller flæste vil nok sige at det er det ikke. Men vi giver den gas hver dag for at vi måske skal lykkedes. Rejsene og oplævelserne vil vi uanset ikke være foruden. 

For at komme til et OL skal vores ranking gå fra 65 til omrking 30.. Det kræves selvfølgelig at vi bliver meget bedre, vinder flere kampe og går længere i World tour turneringer.

World tour turneringerne er næsten udelukkende i Asien. Det kræver en del økonomi, som vi lige nu ikke har. 

Vores største utfordring for i det hele taget have en mulighet for at spille med om OL plasserne ligger derfor udenfor banen.”

                                            ▪️

PS

Den 6. december 2014 spillede jeg en 4. herresingle og en 3. herredouble mod Vegard i sjællandsseriekampen mellem Vordingborg Badminton Klub og Solrød Strand 5 i Den Store Hal fra 1951. 

Resultaterne kan du se her! 😉



PSII

Held & Lykke på vejen mod drømmen 🇳🇴

Badmintonbladet / Per Damkjær Juhl 

Læs også

Coolspray! Placebo? Hvad findes der af evidens? What evidence is there?

Det spurgte jeg min badmintonven, holdkammerat, bestyrelseskollega og næsten-genbo Jan Rafn om!  Jan er Fysioterapeut, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.