“Ro på, OP!”, sagde hun, “jeg tror bare at frivilligheden behøver en opdatering med tydeligere, mere konkrete og tidsbegrænsede opgaver”

Loading

Frivilligt foreningsarbejde har mange former.

Vilde Vulkaner Festival afvikles tirsdag-fredag i næste uge i Vordingborg. Der deltager ca 11.000 børn og pædagogisk personale fra SFOer fra hele landet. Ialt 205 institutioner.

De ankommer i bus og tog. Nogle har deres eget telt med. Andre har booket telt.

I dag (og onsdag aften) pakker vi (Vordingborg Badminton Klub) delvist morgenmad og frokost, som vi udleverer onsdag, torsdag og fredag morgen og torsdag middag.

Tirsdag, onsdag og torsdag fra morgen til midnat bemander vi også en frugtbod på selve festivalpladsen, lige over for scenen.

Jeg har ca 80 frivillige i gang i alle de timer. VBKmedlemmer og familier, venner og total ukendte. Alle får et gratis armbånd og kan tilkøbe en børnebillet.

I 2020 og 2021 var VVF aflyst. I 2022 åbnede den igen, og jeg oplevede, at det var meget vanskeligt at få nok frivillige og måtte derfor rekvirere hjælp fra min familie – 3 voksne børn og fru Kruse, ældste storesøster, der kom hertil fra 8310 Tranbjerg og blev i flere dage!

I år er der massiv opbakning. Så mange har meldt sig, at arrangørerne ringede til mig og sagde “slap lige lidt af!”

Min klub tjener vigtige penge til bankkontoen. I 2020 og 2021 støttede kommunen med initiativer, hvor foreningerne kunne tjene (nogle af de manglende) indtægter. Fx samlede VBK skrald ind langs veje etc.

Jeg tror, frivilligheden har fået et boost i 2023. Det synes jeg at kunne læse også er tilfældet på de store festivaller. De frivillige er vendt tilbage. Måske vi alle har opdaget betydningen af fællesskabet efter et par år med corona med relativ blød nedlukning.

Uden frivillige er der intet foreningsliv – ingen bestyrelser, trænere, chauffører, amatør-håndværkere, kage-bagere, holdledere osv.

For et par dage siden diskuterede jeg emnet med min niece Line Kruse. Jeg nævnte min bekymring over den aldrende bestyrelse i min klub og frygtede, at det også var tilfældet generelt. At det er “min” generation, der er den store drivkraft og at “vi” snart går på pension og efterlader et kæmpe hul! “Ro på, OP!” (Onkel Per), sagde hun, “jeg tror bare at frivilligheden behøver en opdatering med tydeligere, mere konkrete og tidsbegrænsede opgaver”

Jeg håber, hun har ret!

Hele byen og opland er i gang ved næste uges Vilde Vulkaner Festival. I uge 27 er der byfest. To meget vigtige begivenheder, også økonomisk, for en by med ca 14.000-15.000 indbyggere.

Badmintonbladet 🙏🏻 Per Damkjær Juhl

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.